پیام فارس
دانشجویان در دومین هفته مهر چه کردند؟ / جهاد برای حل مشکلات مردم از مطالبه‌گری تا سازندگی
جمعه 16 مهر 1400 - 09:03:41
پیام فارس -

پیام فارس


هفته گذشته در حالی سپری شد که آموزش در دانشگاه‌ها همچنان غیرحضوری است، اما فضای فعالیت دانشجویی همچنان گرم است و دانشجویان از حضور در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی باز نمانده اند.
گروه استان های خبرگزاری دانشجو، سال تحصیلی جدید درحالی آغاز شده که کلاس‌های مجازی همچنان ادامه دارد؛ واکسیناسیون دانشجویان کامل نشده و مسئولان وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد وعده تکمیل واکسیناسیون دانشجویان و بازگشایی دانشگاه‌ها را به تعویق می‌اندازند.
در این شرایط مسئولان دانشگاه‌ها اعلام کرده اند که همچنان خوابگاه‌ها به روی عموم دانشجویان بسته است و صرفا دانشجویان تحصیلات تکمیلی که برای انجام پروژه‌های خود نیاز به استفاده از امکانات آزمایشگاهی دارند، می‌توانند در خوابگاه‌های اسکان یابند. در این حین، دانشجویان از جریان مطالبه گری دست نکشیدند و همچنان مطالبات خود را مطرح کردند.
مطالبه‌گری تا پشت در دفتر رئیس جمهور یکی از مسائل مهمی که این روز‌ها تشکل‌های دانشجویی و مردمی پیگیر آن هستند، بهبود وضعیت معیشت در خوزستان است؛ خوزستانی که روی منابع بزرگی از نفت خوابیده و زمین‌های کشاورزی حاصلخیزی دارد. جلگه خوزستان که روزگاری یکی از مناطق پرآب کشورمان به شمار می‌آمد، حالا با مدیریت ناکارآمد منابع آبی، به وضعیتی رسیده که فاضلاب کف خیابان شهر‌های این استان جولان می‌دهد و رای مردم مشکلات زیادی ایجاد کرده است.

پیام فارس

رئیس جمهور سیزدهم در یکی دوماهی که ساکن پاستور شده، هر جمعه را در یکی از استان‌های کشور سپری می‌کند. رئیسی هفته گذشته در کهکیلویه و بویراحمد بود و یکی از مسائلی که مورد توجه او قرار گرفت، مساله سد تنگ سرخ بویراحمد بود. 10 سال قبل، مسئولان این سد را کلنگ زدند تا مشکل آب شرب مردم را برای بلندمدت حل کنند، اما طی این مدت 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. با سفر رئیس جمهور قرار شد که این سد تا پایان سال 1401 آبگیری شود.
دانشجویان، اما در حاشیه سفر رئیس جمهور به کهکیلویه و بویراحمد اعتراض کردند که چرا از آنان در یکی از جلساتی که رئیسی در این استان با مردم داشت، دعوت نشدند و این گلایه را هم با صدور بیانیه و هم در فضای مجازی مطرح کردند.
شرکت هفت تپه هنوز در گیرودار مسائل حقوقی است و حالا که حکم خلع یاد مالک این شرکت هم صادر شده، کارگران منتظرند تا سران قوا تصمیم جدیدی درباره وضعیت این شرکت بگیرند و کار را در آن سامان دهند.
بیشتر بخوانید:
فاضلاب در کف خیابان‌های خوزستان / همین حالا هم برای رفع مشکلات این استان دیر است آبگیری سد «تنگ سرخ» بویر احمد تا سال 1401 / دستور رئیس جمهور برای تسریع در عملیات احداث سد مطالباتی که در سفر رئیس قوه قضائیه بی‌پاسخ ماند عدم دعوت مسئولان کهگیلویه و بویراحمد از تشکل‌های دانشجویی استان برای استقبال از رئیس جمهور سرنوشت هفت‌تپه در دستان سران قوا / پایان خوش نزدیک است؟ دانشگاه سبز یا پارکینگ عمومی دانشجویان مشهدی مطالبه‌ای جدی از مسئولان این دانشگاه را مطرح کردند. این مطالبه از سال 98 و با زمزمه اجرای طرحی ترافیکی برای کنترل تردد در دانشگاه مطرح شده و شیوه آن هم دریافت وجه از کسانی است که وارد محوطه دانشگاه شده اند. انتقاد دانشجویان، اما این است که اولا چرا دانشگاه همچنان برای دانشجویان هزینه تراشی می‌کند و از سوی دیگر نگرانند که این طرح دانشگاه را تبدیل به پارکینگ عمومی کند. این مطالبه از سوی دانشجویان با بیانیه و مصاحبه صورت گرفت و در فضای مجازی هم انعکاس داشت. با این حال دبیر شورای راهبردی دانشگاه سبز در دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است که سازوکاری در این طرح درنظر گرفته شده که ورود افراد غیردانشگاهی به محوطه دانشگاه را غیرممکن می‌کند.

پیام فارس

چندماهی از حضور اعضای جدید شورای شهر در مشهد می‌گذرد و مردم و دانشجویان منتظرند تا تغییراتی در روند مدیریت شهری مشاهده کنند. دوره پیشین شورای شهر، مصوبه‌ای برای افشای تخلفات مدیران شهرداری داشت که ناتمام مانده بود، اما حالا مردم و دانشجویان منتظرند تا ببینند شورای جدید چه برنامه‌ای برای این سامانه کارآمد دارد.
بیشتر بخوانید:
تناقضات الیت در دانشگاه فردوسی / پولی کردن عبور و مرور دانشگاه را به پارکینگ عمومی تبدیل می‌کند طرح ترافیکی الیت یا از سر ناآگاهی تدوین شده یا با هدف زد و بند کنترل تردد خودرو‌ها در دانشگاه فردوسی مشهد / آینده پارکینگی در انتظار دانشگاه است؟ زیرساخت ناقص برای افشای تخلفات در شهرداری مشهد / شورای جدید شهر سامانه فاش را احیا می‌کند؟ جهاد برای کمک به زلزله‌زدگان در هفته گذشته، زلزله‌ای 5 و 7 دهم ریشتری مرز بین دو استان کهکیلویه و بویراحمد و خوزستان را لرزاند و باعث تخریب منازل و سازه‌های مسکونی شد. 10 گروه جهادی هم برای کمک به مردم زلزله زده به منطقه اعزام شدند. این کمک‌ها در حال حاضر بیشتر برای ایجاد فضای آرامش در منطقه و کمک به مردم برای بازسازی منازل آنان صورت می‌گیرد. زلزله در خوزستان هم خسارت چندانی نداشته، اما جهادگران دانشجو برای کمک به مردمی که خانه هایشان آسیب دیده، در منطقه حضور یافتند.
بیشتر بخوانید:
زلزله چلگرد تاکنون خسارت جانی نداشته / دستگاه‌های امدادی آماده‌باش شدند سه مصدوم در پی زمین لرزه امروز خوزستان زلزله چلگرد تاکنون خسارت جانی نداشته / دستگاه‌های امدادی آماده‌باش شدند مصدومیت 8 نفر در پی زلزله شهرستان کوهرنگ / بالگرد اورژانس آماده اعزام
اعزام 10 اکیپ به شهرستان کوهرنگ در پی زلزله / خسارات وارده فقط در بخش منازل مسکونی بوده است زندگی زیر سایه اردوهای جهادی اردو‌های جهادی به عنوان روندی همیشگی در فعالیت‌های دانشجویی، در هفته گذشته نیز ادامه داشت و دانشجویان اتفاقات مهمی را در عرصه خدمت رسانی جهادی رقم زدند. از مشارکت در طرح‌های واکسیناسیون عمومی تا تکمیل پروژه‌های ساخت و ساز و تأمین لوازم التحریر برای دانش آموزان، در هفته گذشته رخ داد.

پیام فارس

بیشتر بخوانید:
جهادگران دانشگاه علوم پزشکی زنجان در اردوی جهادی منطقه ماهنشان شرکت می‌کنند جهادگران گروه جهادی شهید عسگری به اهالی شهرک امیرالمؤمنین(ع) خدمت رسانی کردند توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در بین دانش‌آموزان مناطق محروم شهرستان اوج جهادگران دانشگاه آزاد اردبیل 300 بسته لوازم‌التحریر به دانش‌آموزان اهدا کردند فضای دانشگاه‌ها هنوز به روال سابق بازنگشته و رونق کلاس‌های درس و فضا‌های آموزشی هنوز برقرار نشده است. با این حال فضای تشکل‌های دانشجویی و مطالبات دانشجویان مانند همیشه گرم است و به روال سابق ادامه دارد.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/241043/دانشجویان-در-دومین-هفته-مهر-چه-کردند؟---جهاد-برای-حل-مشکلات-مردم-از-مطالبه‌گری-تا-سازندگی
بستن   چاپ