پیام فارس
داغ‌ترین مطالبات اربعینی مردم در «فارس من»؛ بلیت‌های 5میلیون‌تومانی عتبات دقیقاً کجاست؟
سه شنبه 30 شهريور 1400 - 08:52:21
پیام فارس -

پیام فارس


گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ سردرگمی زائران اربعین ادامه دارد؛ باوجود آنکه اعلام شده تنها 60هزار نفر امسال راهی عتبات عالیات خواهند شد. از رقم‌های نجومی که برخی متخلفین برای بلیت‌های هواپیما مطالبه می‌کنند، تا گرفتاری زائرانی که با داشتن ویزا عازم مرزهای زمینی شدند. بگذریم از این‌که بسیاری از مردم نیز انتظار داشتند محدودیت‌های مسافرت کربلا مانند دیگر مسافرت‌های خارجی کاملاً حذف شود.
تواتر مطالبات ثبت‌شده در این‌باره در «فارس من» نشان از اهمیت موضوع برای افکار عمومی است. این گزارش مرور همین کمپین‌ها است.
اول| تواتر گلایه‌های مخاطبان؛ بلیت 5 میلیون‌تومانی پرواز کجاست؟!
قیمت مصوب برای پروازهای رفت‌وبرگشت از تهران به نجف 5 میلیون تومان اعلام شد. برای پرواز یک‌سر نیز 3میلیون و 200هزار تومان. مشاهدات میدانی اما از مشکلات متعدد زائران اربعین برای تهیه بلیت حکایت دارد. آنقدر که متأسفانه گفته می‌شود بازار سیاهی نیز برای فروش این بلیت‌ها به چندین برابر قیمت راه افتاده است. کمپین‌های متواتر مخاطبان در «فارس من» همگی نشانه‌های روشنی از این مدعا است.

پیام فارس

مثلاً این پویش که همین روز گذشته ثبت شده: «طبق گفته مسئولین ستاد اربعین قرار بود 400 پرواز از شهرهای (تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز و اهواز) از روز 28 شهریور ماه برای سفر اربعین هماهنگ شود و هزینه بلیط رفت و برگشت 5 میلیون تومان و مسیر یکطرفه آن 3 میلیون و 200 تومان باشد. اکنون که بیشتر به اربعین حسینی نزدیک می‌شویم خبری از پروازهای دوطرفه نیست، پروازهای یک طرفه هم به سختی پیدا می‌شود.»
مخاطبان دیگری نیز با ثبت این کمپین باعنوان «اعزام زائران اربعین شروع شد، فروش بلیت نه!» خواستار توضیحات شفاف مسؤلان درباره آشفته‌بازار ایجادشده هستند: «علیرغم تبلیغات فراوان، همچنان وضعیت فروش بلیط رفت و‌ برگشت به قیمت مصوب مشخص نیست. و مدام در خبرها از آغاز فروش بلیط صحبت می‌شود اما نه در سایت‌های فروش، نه در آژانس‌ها خبری از بلیط نیست. لطفاً علت عدم وجود بلیط یا زمان فروش بلیط را شفاف اعلام کنید.»
نویسنده این پویش هم دقیقاً گزارش سردبیران قبلی فارس من را مبنی بر نبود بلیت دوطرفه در بازار تأیید می‌کند: «شرکت‌ها با تعداد کمی پرواز آن هم به صورت رفت جدا، برگشت جدا با قیمت 3 میلیون و 200 هزار تومان بلیط ارائه می‌کنند. لطفا با توجه محدود بودن زمان این مشکل را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حل کنید تا زائران هرچه سریعتر به مراسم پیاده‌روی برسند.»
همکاران من در موضوع را از دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی پیگیری کردند. اسعدی سامانی می‌گوید علت اینکه بلیت‌های دوطرفه در جست‌وجوی اینترنتی قابل رؤیت نیست، مشکلات فنی این سایت‌ها است. وی به زائران اربعین توصیه می‌کند برای تهیه بلیت‌های «دوطرفه» از دفاتر ایرلاین‌ها به‌صورت حضوری در سطح شهر استفاده کنند. با این همه آقای سامانی هم اعتراف می‌کند همین روزهای گذشته 4 پرواز بدلیل عدم صدور روادید لغو شده‌اند!

پیام فارس

سامانی هم‌چنین به لزوم تأییدیه ثبت‌نام در سامانه سماح برای صدور بلیت اشاره کرد و به خبرنگار ما گفت: «صدور بلیت حتما باید با تأیید سامانه سماح باشد. اتصال این دو سامانه با هم مشکلاتی را ایجاد کرده بود که به تدریج در حال رفع است.» دبیر انجمن‌ شرکت‌های هواپیمایی هم‌چنین تأکید کرد اگر هرکدام از شهروندان تخلفی در گران‌فروشی ایرلاین‌ها از قیمت‌های مصوب مشاهده کرد، می‌تواند نسبت به شکایت در پایگاه سازمان هواپیمایی کشوری اقدام کند.
برای حل فوری مسأله امیدواریم؛ پیگیری‌های همکاران من ادامه خواهد داشت. باتوجه به حجم بسیار کمتر زائران امسال در مقایسه با سیل میلیونی زوار اربعین حسینی(ع) در سال‌های گذشته، انتظار مشکلات کمتری هم وجود داشت.
دوم| مطالبه مردم برای حذف محدودیت‌های مسافرت به کربلا
بسته شدن مرزهای زمینی، الزام مسافران به انجام تست کرونا، ضرورت تکمیل فرایند واکسیناسیون برای تشرف، محدود کردن تعداد زوار به 60هزار نفر و البته قیمت‌های نجومی بعضاً بلیت‌های هواپیما در بازار سیاه، همه و همه محدودیت‌های وضع‌شده امسال برای پیاده‌روی اربعین است. قابل توجه این‌که برای مسافرت به دیگر مقاصد خارج از کشور هیچ‌کدام از این موارد به‌طور سخت‌گیرانه کنترل نمی‌شود. همین تبعیض موجبات گلایه افکار عمومی است.

پیام فارس

گروهی از کاربران مثلاً با تأسیس یک کمپین، از همین تبعیض‌ها گلایه می‌کنند: «دو خبر تعجب‌آور طی مدت خبرگزاری‌های رسمی کشور منتشر کردند. خبر اول بسته شدن مرزهای زمینی هنگام خروج در ایام اربعین و خبر دوم بازگشایی مرز زمینی ایران و ترکیه جهت سفرهای تجاری و توریستی بود! اگر کرونا یک ویروس همه‌گیری و جهانی است باید در ترکیه نیز به مانند عراق این ویروس شیوع داشته باشد.»
این پویش هم از گرانی و سختی سفر به عتبات در مقایسه با مسافرت خارجی برای شرکت در کنسرت‌های موسیقی در ترکیه گلایه کرده و می‌نویسد: «چرا باید برای سفرهای تفریحی، راه هموار باشد اما سفر به عتبات و اماکن زیارتی آرزو باشد و محدودیت‌های بسیاری اعمال شود؟» سردبیر این کمپین هم ضمن گلایه از محدودیت‌های ایجادشده پیش پای زوار اربعین، خواستار پاسخگویی شفاف مسؤلین در این‌باره شد.

پیام فارس

گذشت؛ دل‌دادگان فراوانی امسال نیز حسرت‌خوران تنها نظاره‌گر زائران اربعین از دریچه‌های سیما هستند. مسؤلان اما نسبت به بسیاری از محدودیت‌های ایجادشده امسال برای زائران پاسخگو باشند.
سوم| مرزهای زمینی را برای تشرف زائران باز کنید
شایعات در فضای مجازی زیاد است. از جمله این‌که زائران می‌توانند دست‌کم با پاسپورت و روادید از مرزهای زمینی عبور کنند. البته که چنین خبری آرزوی بسیاری از عاشقان زیارت امسال بود. اگرچه بدلیل عدم موافقت دولت عراق و قراردهی سقف 60هزار نفر برای زوار ایرانی، میسر نشد. با این وجود مطالبات مردم هم‌چنان ادامه دارد. امید آنکه شاید در دقایق واپسین اتفاق خاصی رخ دهد. یا رایزنی‌های انجام‌شده به نتیجه برسد.

پیام فارس

مثلاً این پویش که از دولتین ایران و عراق می‌خواهد زمینه‌ساز اعزام توده‌های عاشق اباعبدالله بارعایت پروتکل‌های بهداشتی به راهپیمایی اربعین باشند: «ضمن سلام و تحیات الهی به دولت عراق و دولت ایران، ما ملت ایران از شما تمنا می کنیم هر چه سریع تر اقدامات لازم را نسبت به حضور حداکثری زوار اباعبدالله الحسین علیه السلام از سرتاسر جهان در مراسم اربعین حسینی مبذول دارید.»
کسی نمی‌تواند روایت‌گر این عشق باشد. با این همه نباید فریب شایعات فضای مجازی را خورد. مرزهای زمینی هم‌چنان برای زائران اربعین حسینی(ع) بسته است. هیچ خدمات خاصی به مسافران ارائه نمی‌شود. نه موکب‌ها، که حتی رستوران‌ها نیز در شهرهای مرزی بسته شده‌اند. فرمانده مرزبانی ناجا نیز از بازگرداندن هزاران زائر از مرز زمینی مهران و سخت‌گیری‌ها برای عدم اعزام هیچ زائری از این گذرگاه‌ها خبر داد.
چهارم| هم‌پای اربعین؛ جاماندگان برای تأمین کفش نیازمندان آستین بالا زدند
جاماندگان کم نیستند؛ دلدادگان فراوانی که امسال نیز ناگزیر از تماشای مراسم راهپیمایی از چهارچوب تصویرند. کمپین «هم‌پای اربعین» در فارس من ویژه آنها است. کمپینی که توسط یکی از گروه‌های خوش‌ذوق ویژه عموم عاشقان زیارت اباعبدالله(ع) برای تهیه کفش ویژه نیازمندان طراحی شده است. حالا که توفیق زیارت بواسطه این کرونای لعنتی از ما سلب شده، به نیابت از تک‌تک ستون‌های مسیر «مشایه» برای کودکان نیازمند کفش تهیه کنیم.

پیام فارس

در کمپین آنها آمده است: «امسال که بخاطر کرونا از راهپیمایی اربعین محروم هستیم، با هزینه بخشی از سفر سال‌های گذشته در پویش «هم‌پای ‌اربعین» زیارتی متفاوت را تجربه و با پایِ دل به زیارتِ سیدالشهدا برویم. به این منظور به یاد مسیر پیاده‌روی، «هر عمود یک جفت کفش» تهیه و با خرید 1452 جفت کفش برای کودکان نیازمند به نیتِ تعداد عمودهایِ پیاده‌روی نجف تا کربلا در ثواب این کار خیر شریک شویم.»
کسانی که مایل به مشارکت در این کار خیر هستند، علاوه بر حمایت از این پویش می‌توانند آن‌را برای اطلاع دیگران هم‌رسانی کنند. یا از طریق اطلاعات ارائه‌شده در پوستر پویش، به گروه خیریه «باب‌الحرم» کمک کنند.
می‌گویند «الاعمال بالنیات»؛ این تنها دلخوشی جاماندگان از زیارت اربعین امسال است. چاره‌ای ظاهراً جز تماشای عساکر میلیونی اباعبدالله از دریچه‌های رسانه ملی نیست. صبوری می‌کنیم و امیدواریم پاداش این شکیبایی‌ها پایان فراغ و نابودی کرونا باشد. «فارس من» در کنار شما است.
گزارش از محمد آزادی
انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/237096/داغ‌ترین-مطالبات-اربعینی-مردم-در-«فارس-من»؛-بلیت‌های-5میلیون‌تومانی-عتبات-دقیقاً-کجاست؟
بستن   چاپ