پیام فارس
کربلا؛ انفجار نور در تاریک‌ترین شب تاریخ
چهارشنبه 11 تير 1404 - 12:00:00
پیام فارس - شیراز-قیام امام حسین (ع) نه صرفاً یک واقعه‌ تاریخی، بلکه انفجاری از نور در دل تاریک‌ترین شب استبداد بود که هنوز هم پس از قرن‌ها، فریاد رهایی‌بخش آن در گوش جان عدالت‌خواهان طنین‌انداز است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: کربلا، فراتر از یک میدان جنگ، یک آزمایشگاه اخلاقی بود. امام حسین ( ع) با شهادت خود، سنگ بنای یک تمدن نوین را گذاشت؛ تمدنی که بر پایه‌هایی چون آزادی، عدالت، و ایثار بنا شده است.
پس از رحلت پیامبر ( ص) ، جریان تحریف در دین اسلام آغاز شد. حاکمان اموی با سوءاستفاده از قدرت، به دنبال تغییر ارزش‌های اسلامی و جایگزینی آن با فرهنگ جاهلی بودند. فساد مالی و اداری در دستگاه حکومت بنی امیه ، به حدی گسترده شده بود که اعتماد مردم به حاکمان از بین رفته بود. تبعیض نژادی و طبقاتی، شکاف عمیقی بین مردم و حاکمان ایجاد کرده بود.
به قدرت رسیدن یزید، نقطه عطفی در تاریخ اسلام بود. یزید، فردی بی‌پروا و لاابالی بود که هیچ اعتقادی به اصول اخلاقی و انسانی نداشت و با رفتارهای خود، خشم و انزجار مردم را برانگیخت.
امام حسین ( ع) می‌خواستند سنت پیامبر ( ص) را که توسط حاکمان اموی تحریف شده بود، احیا کنند. ایشان بر حفظ ارزش‌های اصیل اسلامی تاکید داشتند و قیام کردند تا در برابر ظلم و استبداد حاکمان اموی بایستند و به مردم نشان دهند که می‌توان در برابر ستمگران ایستاد و حق خود را گرفت.

پیام فارس


کربلا الگویی حقیقی برای جنبش‌های آزادی‌بخش
قیام امام حسین ( ع) نقش مهمی در تثبیت هویت شیعه ایفا کرد. این قیام به شیعیان آموخت که چگونه در برابر ظلم و بی‌عدالتی مقاومت کرده و از ارزش‌های خود دفاع کنند. پس از این بود که کربلا به الگویی برای جنبش‌های آزادی‌بخش در سراسر جهان تبدیل شد.
بسیاری از رهبران انقلابی، از قیام امام حسین ( ع) الهام گرفته‌اند و از آن به عنوان یک نمونه‌ی موفق از مبارزه با استکبار یاد می‌کنند.
قیام امام حسین ( ع) ، یک رخداد استثنایی در تاریخ بشریت است. این قیام، نه تنها یک واقعه تاریخی، بلکه یک پیام جهانی است؛ پیامی که به ما می‌گوید چگونه در برابر ظلم و استبداد بایستیم، چگونه از ارزش‌های خود دفاع کنیم، و چگونه برای رسیدن به اهداف بزرگ، از خود گذشتگی کنیم.

پیام فارس


قیام امام حسین ( ع) ، درسی برای مبارزه با ظلم و فساد در عصر حاضر
حجت‌الاسلام و المسلمین حسین ملک‌مکان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هر سال به مناسبت دهه محرم، مجالس و برنامه‌های عزاداری مورد توجه قرار می‌گیرد. قیام اباعبدالله الحسین ( ع) ، آثار و برکاتی داشت که تأثیرات آن تا به امروز ادامه دارد.
وی در ادامه با اشاره به سخنان و خطبه‌های امام حسین ( ع) از زمان آغاز حرکت تا شهادت، و همچنین نامه‌هایی که حضرت برای دعوت افراد نوشتند، افزود: حضرت می‌فرمایند که این قیام به خاطر چند مورد انجام شد؛ اقامه امر به معروف و نهی از منکر، مبارزه با فساد و بی‌بندوباری، اصلاح امت جدشان و اصلاح انحرافاتی که به مرور زمان به وجود آمده بود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان فارس به حاکمیت یزید در عصر امام حسین ( ع) اشاره کرد و گفت: یزید هیچیک از شرایط حاکمیت بر امت اسلامی را نداشت و حضرت فرمودند با فردی مثل یزید بیعت نمی‌کند. کسی که در رأس حکومت اسلامی قرار می‌گیرد، باید شرایط حاکمیت را داشته باشد و انسان سالمی باشد. نباید با چنین کسی همکاری کرد و با او بیعت بست، بلکه باید با او مبارزه کرد.
وی مهم‌ترین درس واقعه عاشورا را مقابله با ظلم دانست و گفت: در مقابل ظلم و ستم نباید سکوت کرد و باید متناسب با شرایط دست به اقدام زد. گاهی با سخنرانی، خطبه، تبلیغ و تبیین می‌توان جلوی ظلم و منکرات را گرفت.
عده‌ای با همان روحیه ظلم و بی‌عدالتی بر مردم جهان حاکمیت می‌کنند
حجت الاسلام ملک‌مکان با ابراز تأسف از وضعیت کنونی جهان گفت: در جهانی که میلیاردها انسان زندگی می‌کنند، عده‌ای با همان روحیه ظلم و بی‌عدالتی بر مردم جهان حاکمیت می‌کنند و رسانه‌های تحت اختیارشان نیز واقعیت را برعکس جلوه می‌دهند و مردم این عالم را به بردگی می‌کشند. باید در مقابل این ظلم ایستاد و نباید سکوت کرد. از طرفی می‌بینیم که در این عالم ظلم، جنایت، کودک‌کشی و نسل‌کشی مانند وضعیت فلسطین و غزه رخ می‌دهد. در مقابل این ظلم و جنایت نیز نباید سکوت کرد. این درس را از قیام اباعبدالله الحسین ( ع) می‌آموزیم که در جامعه امروزی باید ایستاد، مقاومت کرد و تمام تلاش خود را به کار گرفت تا مظلوم مورد ظلم قرار نگیرد و ظالمی گستاخ‌تر نشود.
وی افزود: یکی از اهداف و برکات قیام سیدالشهدا ( ع) آموزش درس آزادگی به انسان‌ها بود؛ در طول تاریخ این درس گسترش پیدا کرده است. شاید در مرحله اول احساس می‌شد که با شهادت یاران امام حسین ( ع) قضیه به نفع لشکر یزید تمام شده است، اما به مرور زمان با روشنگری‌هایی که بلافاصله بعد از شهادت امام حسین ( ع) و جهاد تبیینی که حضرت زینب ( س) و امام سجاد ( ع) در اسارت و در مجلس یزید داشتند، هدف و ماهیت اصلی قیام امام حسین ( ع) کم‌کم روشن شد و به گوش مردم رسید. امروز دایره این آگاهی بسیار گسترده شده و درس آزادگی و مبارزه با ذلت از قیام امام حسین ( ع) الهام گرفته می‌شود. مردم آگاه شده، بسیج می‌شوند و در مقابل حاکمان ظالم می‌ایستند و زیر بار ظلم نمی‌روند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان فارس در پایان تصریح کرد: این پیام باید ادامه داشته باشد و استمرار پیدا کند تا مردم جهان در هر گوشه‌ای که هستند، حقیقت را بفهمند و آگاه شوند و در مقابل حاکمان ظالم بایستند تا ان‌شاءالله زمینه ظهور حضرت ولیعصر ( عج ) فراهم شود و جهان به سمتی پیش برود که دیگر در آن ظلم و ظالمی نباشد، مظلومی وجود نداشته باشد و به آرمان‌شهری که مد نظر است، برسیم.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/965618/کربلا؛-انفجار-نور-در-تاریک‌ترین-شب-تاریخ
بستن   چاپ