پیام فارس
1530 مزاحمت تلفنی برای آتش نشانی شیراز؛ جان و مال مردم بازیچه نیست
دوشنبه 19 خرداد 1404 - 14:00:00
پیام فارس - شیراز-درحالی که آتش‌ نشان‌ها همیشه درتلاش برای نجات جان انسان‌ها هستند،آمار نگران‌کننده 1530مزاحمت تلفنی طی یک هفته گذشته با سامانه 125 آتش نشانی شیراز این کار رابا چالشی جدی مواجه کرده است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز همواره با چالشی جدی روبرو می‌شود که بسیار فراتر از آتش‌سوزی‌ها و حوادث معمولی است. این سازمان در حالی که با آتش مبارزه می‌کند، با یک معضل نگران‌کننده به نام «مزاحمت تلفنی» نیز مواجه است.
طبق گزارش‌های دریافتی، از تاریخ سوم تا نهم خردادماه، آتش‌نشانان شیرازی به طور بی‌وقفه در 247 مورد حریق و 423 مورد عملیات نجات در سطح شهر فعال بودند. این آمار، نه تنها نشان‌دهنده افزایش قابل توجه حوادث آتش‌سوزی است، بلکه نشان‌دهنده این واقعیت نگران‌کننده است که شیراز به شهری تبدیل شده که آتش‌سوزی‌های فزاینده در آن نیاز به توجه ویژه‌ای دارد.
جالب است که در این هفته میزان تماس‌ها با سامانه 125 به رقم قابل توجهی یعنی 7 هزار و 101 تماس رسیده است که البته تعداد زیادی از این تماس‌ها برای درخواست کمک واقعی نبوده، بلکه در واقع تماس‌های مزاحم و غیر ضروری محسوب می‌شوند.
نیروهای این سازمان با دلسوزی تمام و در پاسخ به 413 حادثه نجات، جان چندین شهروند را نجات داده‌اند. این آمار، نمایانگر فداکاری و مسئولیت‌پذیری آتش‌نشانان است که هر روز برای حفظ امنیت و ایمنی شهروندان جان خود را به خطر می‌اندازند. در کنار این موضوع، بعید نیست که با افزایش تعداد آتش‌سوزی‌ها، تقاضا برای خدمات فوری و نجات به شدت بالا برود و این به معنای فشار بیشتر بر روی تیم‌های امدادی است.

پیام فارس


افزایش مزاحمت تلفنی به شماره‌های ضروری نگران‌کننده است
متأسفانه، در این میان، روند تماس‌های مزاحمت تلفنی در روزهای اخیر به رکوردی نگران‌کننده رسیده است. تعداد یک هزار و 534 تماس مزاحمت تلفنی و بی‌مورد، با وجود تلاش‌های این سازمان، مشکلات پیچیده‌ای را به وجود آورده است.
این تماس‌ها نه تنها وقت و انرژی آتش‌نشانان را هدر می‌دهد بلکه باعث می‌شود که در مواقع ضروری، آن‌ها نتوانند به سرعت به درخواست‌های واقعی و لازم رسیدگی کنند. به عبارتی، شهروندان باید بدانند که هر تماس بیهوده در شرایط اضطراری می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری بر جای بگذارد.
هر روز آتش‌نشانان شیرازی به محل‌های حوادث زیادی اعزام می‌شوند. با توجه به آمار، در این هفته تعداد 3 هزار و 80 آتش‌نشان برای انجام مأموریت‌های مختلف به محل حادثه اعزام شدند و در مجموع 880 ناوگان به محل حوادث اعزام شدند. این تعداد، گواهی بر تلاش بی‌وقفه این قهرمانان در برابر آتش و حوادث است. آن‌ها در حین انجام استدلال و کارایی بالا، به طور همزمان با ترس و بلاتکلیفی روبرو هستند که در حقیقت نشانه‌ای از فداکاری این نیروهاست.
با توجه به آمار 814 مورد مأموریت انجام شده، پیدا کردن عناصر تازه در دل این چالش‌ها در راستای بهبود خدمات ضروری است. در این بین، سازمان آتش‌نشانی همچنین به انجام 144 مورد بازدید پیشگیرانه و خدمات ایمنی پرداخته است. این بازدیدها می‌تواند به طور بالقوه جلوی حوادث آتش‌سوزی را بگیرد و از آتش‌سوزی‌های بزرگ جلوگیری کند، اما چالش‌های موجود در فرهنگ استفاده از خدمات آتش‌نشانی به عنوان یک مسأله جدی در این زمینه باقی مانده است.
به نظر می‌رسد که برای مقابله با بحران‌های فزآینده‌ای که آتش‌نشانی این روزها با آن مواجه است، نیاز به یک اقدام اساسی و یکپارچه برای فرهنگ‌سازی در بین شهروندان وجود دارد.
باید با آموزش‌های جامع و برگزاری سمینارها و کارگاه‌های آموزشی در سطح شهر، آگاهی بیشتری از چگونگی استفاده از خدمات آتش‌نشانی و تماس با شماره 125 را به شهروندان منتقل کرد.
در دنیایی که همه ما به یکدیگر وابسته‌ایم، بیایید متوجه شویم که این قهرمانان واقعی، اگرچه لباس فرم پوشیده‌اند، اما بی‌شک نیازمند حمایت و همدلی مردم هستند تا شهر شیراز را ایمن‌تر و بهتر کنند.

پیام فارس


اهمیت خط 125 برای نجات جان انسان‌هاست
هادی عیدی‌پور رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز، در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح عملکرد و چالش‌های سامانه 125 پرداخت و بر لزوم فرهنگ‌سازی برای کاهش مزاحمت‌های تلفنی تأکید کرد.
وی در ابتدا با اشاره به اهمیت خطوط 125، به عنوان اولین نقطه تماس شهروندان با سازمان آتش‌نشانی، گفت: خطوط 125 به صورت شبانه‌روزی و بدون وقفه به مرکز فرماندهی متصل هستند و همکاران ما پاسخگوی همشهریان هستند.
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز افزود: پس از برقراری تماس با سامانه 125، متناسب با نوع حادثه، نزدیک‌ترین ایستگاه آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام می‌شود. این فرآیند به صورت 24 ساعته فعال است و نباید هیچ خللی در آن به وجود آید.
آسیب‌های جدی مزاحمت‌های تلفنی
رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز با بیان اینکه روزانه به طور میانگین حدود یکهزار تماس با سامانه 125 برقرار می‌شود، گفت: بخش قابل توجهی از این تماس‌ها مربوط به مزاحمت‌های تلفنی است.
وی با ابراز نگرانی از این موضوع ادامه داد: در هفته گذشته به صورت میانگین بین یکهزار و پانصد تا 2 هزار تماس مزاحمت تلفنی در شیراز داشتیم که باعث می‌شود نتوانیم خدمات را به صورت شایسته به مردمی که دچار حادثه هستند و نیاز به کمک دارند، ارائه دهیم.
عیدی‌پور افزود: اشغال نابجای خطوط 125 می‌تواند منجر به قرار گرفتن فرد حادثه‌دیده در اولویت دوم و دریافت خدمات با تأخیر شود و این موضوع یکی از بزرگترین آسیب‌هایی است که اشغال خطوط 125 می‌تواند به زندگی مردم برساند، زیرا ممکن است شهروندی که واقعاً دچار حادثه شده، نتواند به موقع با سازمان ارتباط برقرار کرده و از خدمات استفاده کند.

پیام فارس


تجهیز مرکز 125 به سرویس مکان‌یاب تلفن همراه
عیدی‌پور از تجهیز مرکز 125 شیراز به سرویس مکان‌یاب تلفن همراه در سال گذشته خبر داد و گفت: این سیستم امکان شناسایی محل تماس‌گیرنده را فراهم می‌کند و می‌تواند بخشی از مزاحمت‌ها را کاهش داده و البته دسترسی به مکان وقوع حادثه را نیز راحت‌تر خواهد کرد.
رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز با اشاره به اینکه بسیاری از مزاحمت‌های تلفنی از طریق شماره‌های پرتکرار انجام می‌شود، افزود: با هماهنگی‌ها و پیگیری‌های مستمر در معاونت وقوع جرم دادگستری استان فارس، جلساتی با حضور اپراتورهای تلفن همراه و مخابرات تشکیل شده است تا مزاحمت‌های پرتکرار از طریق دادگستری پیگیری شود.
نقش مهم خانواده‌ها در فرهنگ‌سازی
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز بر نقش حیاتی خانواده‌ها در فرهنگ‌سازی تأکید کرد و گفت: والدین باید به کودکان خود آموزش دهند که شماره‌های اضطراری مانند 115، 125 و 110 تنها در صورت بروز حوادث و مشکلات باید استفاده شوند و نباید بدون دلیل با آن‌ها تماس گرفت.
وی ادامه داد: والدین نقش بسیار زیادی در فرهنگ‌سازی دارند و یک تلاش همگانی در جامعه نیاز است تا همه نسبت به این قضیه احساس مسئولیت داشته باشند.
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز تصریح کرد: هر کسی با هر ابزاری که در اختیار دارد باید در این حوزه کمک کند، زیرا این موضوع به زندگی انسان‌ها و حفاظت از اموال آن‌ها در برابر حوادث باز می‌گردد و هر انسانی باید نسبت به این موضوع احساس مسئولیت کند.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/962310/1530-مزاحمت-تلفنی-برای-آتش-نشانی-شیراز؛-جان-و-مال-مردم-بازیچه-نیست
بستن   چاپ