پیام فارس
میراث فرهنگی باید برای تولید ثروت فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد
سه شنبه 30 ارديبهشت 1404 - 12:32:22
پیام فارس - مهدی پارسایی ، سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس : تولید مقالات و پایان نامه های مرتبط با دست بافته های عشایر و نیز تولید آثار هنری و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، می تواند ثروت فرهنگی کشور را در حوزه میراث فرهنگی افزایش دهد
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: موزه ها بیش از آنکه فراموش خانه و محل نگهداری آثار کهن بجا مانده از گذشته باشند، نقش یادخانه دارند؛ جایی که کیستی ما و کجایی سرزمین ما را تذکر می دهند و یادآوری می کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از این نظر موزه ها نقش بسیار ارزنده و ارزشمندی در تبیین روزآمد هویت مردمان دارند. به گزارش توریسم آنلاین به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس، مهدی پارسایی در مراسم افتتاح نمایشگاه دست بافته های عشایر کشور از مجموعه اهدایی استاد پرویز تناولی به میراث فرهنگی فارس که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور دکتر دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مرکز اسناد و کتابخانه ملی شیراز برگزار شد، اظهار کرد: به مناسبت روز موزه ها با انبار گردانی و رونمایی از مجموعه اهدایی استاد پرویز تناولی که چند سالی است در گنجینه موزه پارس نگهداری از آن را بر عهده داریم اتفاق بسیار میمون و مبارکی می افتد.
وی با تاکید بر این که این دست بافته ها از نظر بافت، طرح و نقشه، غنای بسیار ویژه و ارزشمندی دارند، ادامه داد: با رونمایی و نمایش این آثار، بخشی از گذشته تاریخی و هویت بصری و تاریخی مردمان ایران را به خودمان و دیگران یادآوری می کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس افزود: امروز همچنین برای اولین بار شاهد رونمایی از زیارتنامه حضرت امیرالمومنین(ع) به خط محمد صادق شیرازی از مجموعه پاکدل هستیم که اتفاق بسیار ارزشمندی برای اهل تحقیق و دوستداران میرات فرهنگی است.
پارسایی خواستار حضور و بهره مندی هنرجویان و دانشجویان رشته های مرتبط با فرش از نمایشگاه دست بافته های عشایر ایران شد و تصریح کرد: دست یابی به این آثار به صورت یکجا بسیار فرصت گرانبهایی است که باید مورد استفاده جدی اساتید و دانشجویان قرار گیرد.
وی با اشاره به این که میراث فرهنگی باید برای تولید ثروت فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد، گفت: تولید مقالات و پایان نامه های مرتبط با دست بافته های عشایر و نیز تولید آثار هنری و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، می تواند ثروت فرهنگی کشور را در حوزه میراث فرهنگی افزایش دهد.
گفتنی است تعداد یک هزار و 391 قطعه دست بافته عشایری که طی سال های متمادی، توسط استاد تناولی جمع آوری شده، برای حفاظت و نگهداری، تحویل میراث فرهنگی استان فارس شده است.
این آثار که جاجیم، ریسمان، گلیم، تنچه، خورجین، روانداز حیوانات، نمکدان و تزئیناتی با موضوع حیوانات را شامل می‌شود، از عشایر نقاط مختلف ایران گردآوری شده و برخی از آن‌ها دارای قدمتی بین 60 تا 70 سال هستند.
در این نمایشگاه تعداد 51 دست بافته از این مجموعه اصیل ایرانی با ارزش تاریخی تا سوم خردادماه در مرکز اسناد و کتابخانه ملی شعبه شیراز، در معرض دید عموم قرار گرفته است.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/957800/میراث-فرهنگی-باید-برای-تولید-ثروت-فرهنگی-مورد-استفاده-قرار-گیرد
بستن   چاپ