پیام فارس
رقابت داغ دمایی در جنوب
دوشنبه 29 ارديبهشت 1404 - 23:01:31
پیام فارس - تاخت و تاز گرما بر سر اهالی جنوب روز به روز بیشتر می شود و آنگونه که آمارهای اعلام شده از سوی سازمان هواشناسی نشان می دهد فاصله زیادی تا رسیدن دما به 50 درجه سانتی گراد در شهرها و استان های جنوبی نداریم.
در همین ارتباط قاسم حسینی، مدیرکل هواشناسی فارس با اشاره به اینکه در یکی دو روز اخیر دماسنج ها در برخی شهرستان های این استان روی شاخص 47 درجه ایستاده اند؛ ابرازداشت: پیش بینی ها نشان می دهد که روند افزایش دما در فارس در روزهای باقی مانده از هفته جاری تداوم خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی روند گرمایش اخیر را مسئله ای متناسب با فصل توصیف کرد و گفت: این پدیده را نمی توان امری غیرطبیعی توصیف کرد.
به گفته مدیرکل هواشناسی فارس، تا چهار روز آینده پدیده خاص جوی در این استان مشاهده نخواهد شد و جوی پایدار و آسمانی صاف هم استانی ها را تا پایان هفته مشایعت خواهند کرد.
حسینی افزود: دمای هوای شیراز هنوز به 40 درجه نرسیده، اما پیش‌بینی می‌شود طی روزهای آتی به 38 و حتی در روز پنج‌شنبه به 39 درجه هم برسد، این در حالی است که دیروز یکشنبه دژگام دهرم با دمای 47 درجه گرم ترین نقطه استان فارس شد.
خیز گرما در خوزستان از فارس بیشتر است
بررسی آمارهای هواشناسی نشان می دهد که خیز گرما در خوزستان از فارس هم بیشتر است و آنگونه که محمد سبزه‌زاری، مدیرکل هواشناسی خوزستان اعلام کرده بروز دمای 48 درجه و بالاتر در بیشتر مناطق این استان تداوم خواهد داشت.
وی مهمترین علت تداوم این وضعیت را ماندگاری توده هوای گرم تا اوایل هفته آینده اعلام کرد و گفت: این موضوع باعث وقوع دماهای 48 درجه و بالاتر در بیشتر نقاط استان خوزستان به جز مناطق مرتفع شرقی و شمالی خواهد شد.
به گفته سبزه‌زاری، تا پایان هفته، سرعت وزش باد در بیشتر مناطق استان خوزستان متوسط و نسبتاً شدید و همراه با تندبادهای لحظه‌ای خواهد بود؛ بنابراین احتمال خیزش گرد و خاک‌های محلی و موقتی در بخش‌های غربی، جنوبی و مرکزی دور از انتظار نیست.
وی با بیان اینکه اهواز با 48.3 و ایذه با 20.4 درجه سانتیگراد به ترتیب گرم ترین و خنک ترین نقاط این استان بودند؛ گفت: تغییرات دمای اهواز در این مدت بین 48.3 و 25.8 درجه سانتیگراد در نوسان بوده است.
هشدار نارنجی وقوع گرد و غبار در خوزستان
مدیرکل هواشناسی خوزستان همچنین با اشاره به پیش‌بینی وقوع گرد و خاک در این استان از اعلام هشدار نارنجی خبر داد و گفت: این پدیده، از اواسط وقت فردا سه‌شنبه 30 اردیبهشت تا اواخر روز جمعه 2 خرداد خوزستان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
به گفته وی، نوع مخاطره وزش بادهای متوسط تا شدید همراه با تندباد لحظه‌ای و احتمال رخداد گردوخاک محلی پیش بینی شده است. منطقه اثر آن نیز مناطق غرب، جنوب غرب، جنوب، جنوب شرق و مرکزی استان خواهد بود.
وضعیت دمای هوای کهگیلویه و بویراحمد تا پایان هفته
ولی بهره‌مند، رئیس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در تشریح وضعیت دمای هوای این استان تا پایان هفته جاری گفت: ماندگاری هوای گرم و همچنین کمی افزایش نسبی هوا تا پایان هفته جاری پیش‌بینی می‌شود. وی با اشاره به اینکه شهر لنده با بیشینه دمای 43.8 درجه سانتیگراد گرم‌ترین و یاسوج با کمینه دمای 13.2 درجه سانتیگراد خنک‌ترین نقاط این استان بودند؛ ابرازداشت: استان کهگیلویه و بویراحمد با کاهش 53 درصدی میانگین بارش‌ها نسبت به سال آبی گذشته مواجه شده است. به گفته بهره‌مند، میزان بارش‌های سال‌جاری آبی استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به میانگین بلندمدت 282.3 میلی متر کاهش داشته است.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/957677/رقابت-داغ-دمایی-در-جنوب
بستن   چاپ