پیام فارس - این مانور دریایی امروز سهشنبه با حضور مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران، فرماندهان، معاونان و نیروهای عملیاتی یگانهای حفاظت از منابع شیلات، نیروی دریایی سپاه و دریابانی هرمزگان برگزار شد و توان رزمی و اقتدار نیروهای دریایی این استان را به نمایش گذاشتند.
مدیرکل دفتر امور صید وصیادی سازمان شیلات ایران در حاشیه برگزاری این رزمایش به اقدامات شیلات در جهت حفظ و تقویت ذخایر آبزیان اشاره کرد و گفت: اجرای طرح دریابست، ایجاد زیستگاههای مصنوعی، اعلام ممنوعیت صید در زمان تخمریزی گونههای حساس و در حال انقراض، رهاسازی بچه میگو و ماهی گونه بومی در راستای کمک به بهسازی ذخایر، کنترل و برخورد با صید غیرمجاز و روشهای مخرب صید از جمله این اقدامات است.
رضا عباسپورنادری با تاکید بر اهمیت اجرای دریابست برای حفظ ذخایر و منافع صیادان و همچنین اهمیت مشارکت جامعه صیادی در اجرای دریابست، بیان کرد: از همه جامعه صیادی استان تقاضا داریم در اجرای هرچه دقیقتر و کاملتر طرح دریابست با شیلات همکاری داشته باشند.
وی بیان کرد: دریابست یکی از بهترین روشها برای حفظ و احیای ذخایر آبزیان است که در آن هرگونه فعالیت صیادی و با هر روشی ممنوع است.

مدیرکل شیلات هرمزگان نیز با اشاره به اجرای رزمایش طرح دریابست در آبهای این استان، گفت: دریابست نتیجه همفکری گروهی در کمیته مدیریت صید در استان با برنامهریزیها، هماهنگیها و دیدگاههای کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، جامعه صیادی، دریانوردان، مراجع علمی و شورای تامین است.
مسعود بارانی با اشاره به حضور فعالانه یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان در محدوده و زمان اعلام شده طرح دریابست، تصریح کرد: طی هماهنگیهای لازم انجام شده با نیروی دریایی سپاه و دریابانی استان، در صورت مشاهده هرگونه فعالیت صید و صیادی برابر با قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی با تاکید اینکه پژوهشها و گزارشهای مراکز تحقیقاتی و پژوهشی فایدهمندی این طرح را تایید کرده است، گفت: امید داریم با اجرای موفق این طرح در استان هرمزگان شاهد بهرهمندی دریا و صیادان از مزایای اجرای این طرح باشیم.
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اجرای طرح دریابست از 22 تا 31 اردیبهشت در آبهای این استان، یادآور شد: هیچ شناور صیادی مجاز و غیرمجازی با اجرای این طرح اجازه فعالیت صید آبزیان در آبهای استان را ندارد.
وی با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح دریابست درسالهای گذشته که یک تصمیم حاکمیتی و مدیریتی برای حفظ ذخایر آبزیان و جلوگیری از صید شناورهای غیرمجاز در آبهای ساحلی استان هرمزگان بوده است، بیان کرد: این طرح بهطور همزمان در استانهای جنوبی کشور از جمله هرمزگان، بوشهر و خوزستان در حال اجرا است.
مدیرکل شیلات هرمزگان با بیان اینکه دریابست به معنای عام به حالت تعلیق درآوردن فعالیت ماهیگیری و صیادی در زمان و مکان خاص برای حفظ و پایداری ذخیره و کاهش فشار صید بیرویه بر ذخیره آبزیان است، گفت: دریابست در آبهای هرمزگان میتواند فرصتی مغتنم برای مدیریت صید مسئولانه و کاهش فشار بر ذخایر آبزیان باشد.
فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان نیز گفت: عوامل یگان حفاظت در همه اسکلههای هرمزگان برای ممانعت از عملیات صیادی آماده هستند و در اجرای این طرح بیش از 10 شناور یگان حفاظت منابع و مشترک از سپاه و مرزبانی در آبهای هرمزگان از جاسک تا پارسیان حضور دارند..
سرهنگ مسعود احسانی افزود: در روز نخست اجرای طرح دریابست 10 شناور متخلف توقیف و به مراکز قضائی معرفی شد.
بیش 45 هزار صیاد با 12 هزار شناور در هرمزگان از فعالیتهای صیادی در خلیج فارس امرار معاش میکنند که اجرای این طرح میتواند در فعالیتهای صیادی و افزایش ذخایر کمک کند.
استان هرمزگان با وجود افزون بر 90 واحد صنایع شیلاتی، بیش از 50 هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو، افزونبر 113 هزار تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس، وجود بیش از 24 مرکز تکثیر میگو و با صیدی بیش از 360 هزار تن جایگاه ویژه ای در فعالیتهای شیلاتی را به خود اختصاص داده است.
http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/955724/مانور-دریابست؛-اقدامی-مشترک-برای-حفظ-و-تقویت-ذخایر-آبزیان-خلیج-فارس