پیام فارس
برای تحقق تولید محصولات هنری بر پایه دین باید به سمت مطالعات میان رشته ای برویم
شنبه 20 ارديبهشت 1404 - 08:22:57
پیام فارس - به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام کاظمی در سومین نشست مشترک تحریریه فصلنامه‌های علمی پژوهشی فرهنگ رضوی با اشاره به سخن امام رضا علیه السلام مبنی بر اینکه خدا رحمت کند کسی را که امر ما را حیا کند و محاسن کلام ما را نشر دهد اظهار داشت؛ در این روایت و کلام فرآیند تعلیم و تعلم مستتر و مورد توجه است و محرز می‌کند احیای امر معصومین از درگاه تعلیم و تعلم اجرایی می‌شود و این مسیر برای ما تبیین شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته وی، سیره اهلبیت در یک فرآیند علمی پژوهشی استخراج و تبدیل به محاسن کلام اهل بیت شده و آن نیز در یک فرآیند هنری و علمی به روند تبلیغی ترویجی میرسد و با گفتمان‌سازی جامعه توسط جامعه نخبگانی به مخاطب و مردم می‌رسد که برای تحقق این کار معاونت علمی پژوهشی در بنیاد تعبیه شد .
کاظمی تصریح کرد: در ساختار سازمانی در بخش فرآیند هنری ما بایستی محصول هنری داشته باشیم که به عنوان یک محصول الگو بتواند با پشتوانه‌های کلام اهل بیت اثربخشی خودش را در جامعه هدف داشته باشند؛ لذا معاونت فرهنگی هنری در ساختار تعبیه شد .
وی با بیان اینکه امیدواریم در این قالب بتوانیم کلام اهل بیت را که در قالب محصول هنری اثرگذار طراحی شده در جامعه جریان سازی کنیم؛ افزود: در واقع یک سه گانه از کلام اهل بیت داریم که بر اساس آن سه ماموریت گفتمان سازی، الگوسازی و جریان سازی را تعریف کرده‌ایم که اگر محقق شود منجر به سبک زندگی اسلامی در جامعه خواهد شد.
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه‌السلام با بیان اینکه غرض از این فرآیند، تحقق پشتوانه سازی در مسیر تولید محصولات هنری با جریان و فرآیند تبلیغی ترویجی است، گفت: بر این مبنا محصول تولید شده مبتنی بر سیره و کلام معصومین به دست مصرف کننده می رسد است.
وی با بیان اینکه باید بررسی شود آیا استخراج کلام اهل‌بیت به هدف جهت دهی به تولید محصولات هنری و انجام پژوهش آیا امکان پذیر هست یا خیر ؟ عنوان کرد: ما در حال بررسی ایم بُعد هستیم که امیدواریم نخبگان و فعالانی چون شما ما را در رسیدن به پاسخ یاری دهند.
کاظمی با بیان اینکه هدف ما تولید محصولات هنری مبتنی بر سیره اهلبیت است به نحوی که بر مردم و مخاطب اثرگذار بوده و مبتنی بر نگاه دینی باشد خاطرنشان کرد: ربط کلام اهل بیت با حوزه هنر مسئله اصلی ماست و اینکه چگونه کلام اهل بیت را با زبان هنر ترکیب کرده و محصول هنری را آماده سازی کنیم.
وی با بیان اینکه با اشاره به همان حدیث رضوی پیرامون احیای امر معصومین ابراز به ساده‌سازی مفاهیم این حوزه به زبان هنر اشاره داشت و افزود: این حدیث یک نمونه پیش روی ماست تا حوزه ارتباط بین پژوهش دینی با حوزه هنر پیرامون آن احصا شود.
به زعم کاظمی؛ تلفیق حوزه پژوهش و هنر و انتقال مطالب از زبان پژوهشگر به زبان هنرمند می‌تواند منجر به انتخاب صحیحی شود لذا هدف تمایز بخشی بین پژوهش صرف با پژوهش در جهت تولید آثار هنری و نیز تمایز بخشی محصول هنری صرف با محصول هنری مبتنی بر مطالعه پژوهش دینی است.
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه‌السلام به سخنان رهبری در دیدار با گروه معارف اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اشاره و اظهار کرد: در این دیدار رهبری تاکید کردند اگر می‌خواهید برنامه تلویزیونی یا رادیویی تولید کنید بایستی مبتنی بر استفاده از کلام معصومین و پژوهش های دینی باشد‌.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با این وصف ما برای تحقق تولید محصولات هنری بر پایه دین باید به سمت مطالعات میان رشته ای حرکت کنیم تا تلفیق بین این دو حوزه دینی و هنری شکل بگیرد.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
الان بخر، بعداً پرداخت کن(BNPL): آزادی مصرف یا دام بدهی‌های پنهان؟ نقدی بر عملکرد دولت و رسانه‌ها در فاجعه بندرعباس گاف‌های پرهزینه رسانه ملی؛ تشدید اختلافات داخلی و تنش در روابط خارجی چالش های آبرو داری از ایران و ایرانی در واتیکان آیا بابک زنجانی می‌تواند یک الگو باشد؟

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/954091/برای-تحقق-تولید-محصولات-هنری-بر-پایه-دین-باید-به-سمت-مطالعات-میان-رشته-ای-برویم
بستن   چاپ