پیام فارس - خراسان /نگاهی به مطالعات قلبی درباره دلیل مرگومیر بزرگ سالان در کشورهای صنعتی و باید و نبایدهایی در رژیم غذایی برای از تپش نیفتادن قلب
همه ما از اهمیت سلامت قلب در بدنمان با خبریم. مطالعات میگوید بیماری قلبی، علت اصلی مرگومیر بزرگ سالان در کشورهای صنعتی است اما خبر خوب اینکه با تغییر رژیم غذایی میتوان سلامت قلب را بهبود بخشید و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش داد. یک رژیم غذایی سالم برای قلب بر غذاهای غنی از مواد مغذی مانند میوهها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئینهای بدون چربی و چربیهای سالم تمرکز دارد. این رژیم معمولا غذاهای غنی از چربیهای اشباع شده، قند و نمک را محدود میکند. متخصصان میگویند دو فاکتور رژیم غذایی و سبک زندگی بر سلامت قلب تأثیر میگذارند و حتی تغییرات جزئی نیز میتواند تاثیرات قابل توجهی داشته باشد. با ترجمه مقالهای از سایت verywellhealth به بررسی رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی پرداختیم. با ما همراه باشید.
رژیم غذایی که قلب آن را دوست دارد
بازار
![]()
میوهها و سبزیجات| هنگام ایجاد تغییرات سالم در رژیم غذایی، بیشتر میوهها و سبزیجات ترکیب خوبی برای شروع است. غذاهای کنسروشده ممکن است سرشار از سدیم یا شکر باشند، بنابراین ابتدا برچسب آن را بررسی کنید. سعی کنید در هر وعده غذایی نیمی از بشقاب خود را با میوه و سبزیجات پر کنید. این میوهها و سبزیجات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید: سبزیجات تازه (مانند هویج، فلفل دلمهای و بروکلی)، سبزیجات سبز برگ (کلم پیچ، اسفناج و چغندر)، انواع میوههای تازه (مانند سیب، پرتقال، موز و انبه)، توتها (تمشک، زغال اخته و توت فرنگی).
غلات کامل| غلات کامل بخش ضروری یک رژیم غذایی سالم برای قلب هستند زیرا سرشار از فیبر هستند. بعضی از این غلات کامل زیر را به چرخه منظم غذایی خود اضافه کنید: جو، برنج قهوهای، گندم سیاه، بلغور گندم، بلغور جو دوسر، کینوا، نان سبوسدار، پاستا و خمیر پیتزای سبوسدار.
پروتئین بدون چربی| بیشتر برنامههای غذایی سالم برای قلب شامل پروتئینهای بدون چربی هستند تا شما را سیر نگه دارند. این گزینهها را در نظر بگیرید: لوبیا، عدس، نخود و سایر حبوبات، سینه مرغ، تخم مرغ، ماهی، توفو، سینه بوقلمون و آجیل بدون نمک.
چربی سالم| برخی از چربیها از جمله چربیهای اشباع شده و ترانس، میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهند. با این حال، چربیهای سالمتری وجود دارد که سطح کلسترول را بهبود میبخشد و خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد. سعی کنید چربیهای مصرفی خود برای مصرف روزمره را از این موارد انتخاب کنید: ماهی چرب، استفاده از روغنهای سالاد به جای سس مایونز، روغن زیتون، دانههای آجیل بدون نمک، روغنهای گیاهی از جمله کانولا، ذرت، بادام زمینی و آفتابگردان.
لبنیات کمچرب| در حالیکه محصولات لبنی پرچرب سرشار از چربیهای اشباع شده هستند، جایگزینهای کم چرب انتخابهای بسیار سالمتری هستند. اضافه کردن بعضی از این محصولات لبنی کمچرب را به برنامه غذایی خود در نظر بگیرید: پنیر، ماست و شیر بدون چربی یا کمچرب.
غذاهایی که باید از رژیم غذایی حذف شود
غذاهای پرکالری که سرشار از چربی، نمک یا قند هستند میتوانند به مرور زمان خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهند. برای پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب، غذاهای زیر را کاهش دهید یا از مصرف آن اجتناب کنید.
کلسترول| کلسترول در گوشت، شیر کامل و بستنی یافت میشود.
گوشت های فراوری شده| گوشتهای فراوری شده مانند گوشت گاو و گوشت منجمد سرشار از سدیم هستند.
چربی های اشباع شده| محصولات لبنی مانند کره و پنیر پرچرب سرشار از چربیهای اشباع شده هستند. از دیگر غذاهای این چنینی میتوان به غذاهای سرخشده و شیرینیها اشاره کرد.
سدیم| سدیم در غذاهای شور مانند نمک طعام، غذاهای فراوری شده، چیپس، پیتزا و غذاهای منجمد یافت می شود. وعدههای غذایی آماده و سسهای موجود در فروشگاه هم معمولاً سرشار از سدیم هستند.
شیرینیها| مواد غذایی با قند افزوده شامل آب نبات، شیرینی، بستنی و نوشابه هستند. شیرین کنندههای اضافه شده معمولا به عنوان شربت ذرت، فروکتوز، گلوکز، ساکارز، مالتوز یا کنسانتره آب میوه در برچسب مواد تشکیل دهنده ذکر میشوند.
چربیهای ترانس| چربیهای ترانس در غذاهای فراوری شده مانند غذاهای سرخ شده، کلوچههای بستهبندی، کراکرها و چیپس یافت میشوند.