پیام فارس
گیلاس، نگین سلامتی؛ 8 فایده شگفت‌انگیز آن
دوشنبه 8 ارديبهشت 1404 - 14:19:18
پیام فارس - آخرین خبر /گیلاس‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی بوده و می‌توانند به خواب بهتر و دویدن سریع‌تر شما کمک کنند!
 این میوه کوچک اما قدرتمند مملو از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است.
کارلی سدلچک، متخصص تغذیه ، در مورد بسیاری از فواید گیلاس‌ برای سلامتی توضیح می‌دهد.
آیا گیلاس‌ها برای شما مفید هستند؟
بازار


مزایای زیادی در مصرف گیلاس وجود دارد. در واقع، گیلاس‌ها یک ابرغذا هستند!
1. مبارزه با التهاب و بیماری‌ها
گیلاس‌های قرمز رنگ غنی خود را از آنتوسیانین‌ها می‌گیرند و سرشار از پلی‌فنول‌هایی مانند فلاونوئیدها هستند. این مواد شیمیایی گیاهی (فیتونوترینت‌ها) دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند. سدلچک می‌گوید: «آنتی‌اکسیدان‌ها از التهاب جلوگیری کرده و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند؛ عواملی که می‌توانند به سلول‌ها آسیب زده و به بیماری‌های مزمنی مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی کمک کنند».
مصرف یک کاسه از گیلاس‌های تازه آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر موارد زیر را تأمین می‌کند:
· ویتامین A 
· ویتامین C
· ویتامین E 
به گفته‌ی سدلچک " alt="پیام فارس" width="100%" />

2. بهبود کیفیت خواب
 گیلاس‌های ترش و شیرین به خواب بهتر کمک می‌کنند، که این خاصیت به علت مقادیر بالای مواد زیر در این میوه است:
· ملاتونین، هورمونی که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می‌کند.
· سروتونین، ماده شیمیایی که به بدن در تولید ملاتونین کمک می‌کند.
· تریپتوفان، یک اسید آمینه که باعث افزایش سروتونین می‌شود .
3. تسکین عضلات دردناک
مطالعات انجام‌شده بر روی دونده‌های مسافت طولانی نشان می‌دهند که گیلاس‌های ترش می‌توانند التهاب را کاهش داده و عضلات دردناک را پس از تمرین تسکین دهند. به گفته‌ی سدلچک خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی گیلاس‌ها همانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن عمل می‌کنند تا درد را کاهش داده یا از آن جلوگیری کنند. 
4. پیشگیری و کاهش درد آرتریت
مطابق یک نظرسنجی در سال 2017، حدود یک چهارم افراد مبتلا به نقرس، از گیلاس برای کاهش خطر شعله‌ور شدن دردناک این بیماری استفاده می‌کنند. انباشت اسید اوریک باعث این آرتریت التهابی می‌شود که می‌تواند انگشتان پا و دیگر مفاصل را دردناک کند. به گفته‌ی سدلچک «مصرف روزانه گیلاس یا آب گیلاس می‌تواند سطح اسید اوریک را کاهش دهد و درد و تورم آرتریت را تسکین دهد».
5.محافظت از قلب
یک فنجان گیلاس تازه حاوی 260 میلی‌گرم پتاسیم، مقدار بسیار کمی سدیم است. «مواد غذایی با پتاسیم بالا و سدیم پایین، اگر به طور متعادل مصرف شوند، می‌توانند فشار خون شما را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم کنند»، 
6. بهبود سطح قند خون
یکی دیگر از فواید مصرف گیلاس این است که این میوه شاخص گلیسمی پایینی دارد. پوست گیلاس حاوی فیبر است که باعث می‌شود قند خون به‌تدریج افزایش یابد . این ویژگی گیلاس را به یک خوراکی مناسب برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می‌کند. سدلچک یادآور می‌شود که این میوه باید به صورت متعادل مصرف شود، زیرا همچنان منبعی از کربوهیدرات است.
7. کاهش خطر ابتلا به سرطان
به گفته‌ی سدلچک «ما می‌دانیم که مصرف رژیم غذایی متعادل با مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را کاهش دهد»، به گفته‌ی سدلچک. مقادیر زیاد آنتوسیانین‌ها و ملاتونین در گیلاس‌ها از آسیب سلولی ناشی از سرطان جلوگیری می‌کنند. همچنین، گیلاس‌ها دارای ترکیبات زیست‌فعال هستند؛ مواد شیمیایی که طبق تحقیقات ممکن است در پیشگیری از سرطان مؤثر باشند.
8. ارزش غذایی قابل توجه
یک فنجان گیلاس‌های شیرین و بدون هسته تقریباً شامل:
· 74 کالری
· 19 گرم کربوهیدرات (7٪ ارزش روزانه)
· 0.23 گرم چربی (0٪ ارزش روزانه)
· 2.5 گرم فیبر (9٪ ارزش روزانه)
· 1.24 گرم پروتئین
· 15 گرم شکر
از نظر مواد مغذی، یک فنجان گیلاس حاوی:
· 15 میلی‌گرم کلسیم (1٪ ارزش روزانه)
· 0.42 میلی‌گرم آهن (2٪ ارزش روزانه)
· 13 میلی‌گرم منیزیم (3٪ تا 4٪ ارزش روزانه)
· 260 میلی‌گرم پتاسیم (6٪ ارزش روزانه)
· 8 میلی‌گرم ویتامین C(9٪ ارزش روزانه) 
 خبرنگار:سحر تقدیسی
منبع: Cleveland Clinic

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/950035/گیلاس،-نگین-سلامتی؛-8-فایده-شگفت‌انگیز-آن
بستن   چاپ