پیام فارس - ادل جاسم محمدالغریب در حاشیه مسابقات بینالمللی اسکواش شیراز در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا بیان کرد: ایران دوست و خانواده ماست. از دیدن بازیکنان اسکواش ایران واقعا شگفتزده شدم؛ چه بانوان و چه آقایان، بازیکنان بسیار قدرتمندی هستند. آنها را در مسابقات چین نیز دیده بودم و کیفیت بازیشان قابل تحسین است.
وی با اشاره به ضرورت توسعه زیرساختها گفت: زمینهای اسکواش ایران از کیفیت مطلوبی برخوردارند، اما برای ارتقاء به کورتهای حرفهای، وجود دیوارهای استاندارد ضروری است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
با بهبود زیرساختها، ایران میتواند در آسیا به جایگاه بالاتری دست یابد. میزبانی شیراز؛ الگویی موفق
محمدالغریب درباره میزبانی شیراز اظهار داشت: مدیریت مسابقات با حضور 255 بازیکن کار سادهای نبود، اما شیراز از عهده این رویداد بینالمللی به خوبی برآمد. حضور خانوادهها و استقبال از ردههای پایه، نشانه رشد اسکواش در ایران است.

ظرفیتهای میزبانی ایران
نایبرئیس کنفدراسیون آسیا افزود: ایران توانایی میزبانی برجستهای دارد. پیش از این نیز مسابقاتی در کیش برگزار شد که تجربه موفقی بود. این جزیره دارای زمینهای اسکواش باکیفیت است.
برنامههای توسعه اسکواش در کویت
نماینده کویت و نایبرئیس کنفدراسیون اسکواش آسیا، درباره برنامههای توسعه اسکواش در کویت نیز گفت: ما در کویت تورنمنتهای متعددی مانند مسابقات قهرمانی عربها و آسیای غربی برگزار میکنیم. بازیکنان ما چه مردان، چه زنان و پایه، استعدادهای درخشانی هستند، اما هماهنگی تحصیل و ورزش برای آنان چالش بزرگی است. اسکواش نیازمند تمرین تماموقت است و ما تلاش میکنیم تعادل مناسبی ایجاد کنیم.
فراخوان به ایران برای حضوری پررنگتر
محمدالغریب در پایان تاکید کرد: ایران با چنین استعدادهایی باید در تورنمنتهای آسیایی و بینالمللی حضوری فعالتر داشته باشد. این حضور نهتنها سطح فنی بازیکنان را ارتقا میدهد، بلکه جایگاه اسکواش ایران را در منطقه تثبیت میکند.

اسکواش؛ ورزشی راکتی با سابقهای تاریخی
اسکواش یکی از قدیمیترین رشتههای راکتی است که در زمینی شیشهای به نام کورت انجام میشود. این ورزش سرعت، چابکی، استقامت و قدرت بدنی را بهطور همزمان تقویت میکند. توپ اسکواش از جنس لاستیک توخالی و به رنگ سیاه یا سفید است که با خالهای رنگی، میزان سرعت و جهش آن مشخص میشود.
از زندان فلیت لندن تا فدراسیون جهانی
پیدایش اسکواش به زندانیان فلیت لندن در قرن نوزدهم بازمیگردد. این ورزش ابتدا با نام «راکتس» شناخته شد و بعدها در مدرسه هارو انگلستان توسعه یافت. اسکواش در سال 1874 رسمیت یافت و در سال 1967 با تأسیس فدراسیون جهانی شکل حرفهای به خود گرفت.
رشد اسکواش در فارس؛ از تمرین در یزد تا میزبانی بینالمللی
در سال 1383 برای نخستین بار، این رشته در استان فارس به ریاست علی اکبر حجری آغاز به کار کرد. در سال 1387، پس از مصاحبه رئیس هیات اسکواش با ایرنا و اشاره به لزوم تمرین در یزد، پروژه ساخت نخستین کورت اسکواش (محل بازی اسکواش) در دوران مسئولیت رشید خدابخش در اداره کل ورزش و جوانان استان راهاندازی شد و در منطقه محمودیه شیراز افتتاح گردید تا ورزشکاران به جای سفر به یزد، در شهر خود تمرین کنند.
سپس این رشته توسعه یافت و چندین سالن از جمله مجتمع تجاری سینا در شیراز راهاندازی شد. در سال 1395 نیز خانه اسکواش فارس افتتاح گردید و برای نخستین بار، شیراز میزبان مسابقات بین المللی اسکواش با حضور تیمهایی از چند کشور برگزار شد.
به گزارش ایرنا، 250 ورزشکار از سراسر ایران و اسکواش بازان کشورهای عمان، عراق و کویت در مسابقات بینالمللی «شیراز جونیور» شرکت داشتند.
این رقابتها از اول تا پنجم اردیبهشتماه در خانه اسکواش شیراز برگزار شد و در تقویم رسمی فدراسیون آسیایی اسکواش به ثبت رسیده است.
http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/949802/استعدادهای-درخشان-ایران-در-اسکواش،-نیاز-به-زیرساختهای-حرفهای-دارد