پیام فارس
تقویت فرهنگ بومی در قالب شعر و ادبیات
دوشنبه 3 مهر 1402 - 8:14:41 AM
فارس
پیام فارس - در حالی که خنکای پاییز بر حال و هوای تابستان چیره شده، به یک دورهمی شاعرانه دعوت شدم.
دورهمی‌ای که به میزبانی شاعران پیر و جوام مازندرانی در سالن همایش‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد شهر ساری برگزار شد. شعر، اعجازی ریتمیک از زبان است.
هر نوازدی که پا در این دنیا می‌گذارد با لالایی‌های شبانه مادر به دنیای شعر دعوت می‌شود و این آفریده افسونگر زبان، به وقت عید و عزا او را همراهی می‌کند تا روزی که با نوایی غم آلود، دنیا را بدرود می‌گوید و به خاک برمی‌گردد.
شاعران حاضر در این دورهمی ابیاتی را که در وصف امام هشتم، شهدا و جانبازان هشت سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم سروده بودند از بر کردند و هر کدام‌شان با به کاربردن واژه ایران، وزن اشعارشان را سنگین‌تر کردند.
اشعاری که افسون‌گری‌هایش ناخواسته مرا وادار کرد تا دوربین و قلم را برای دقایقی کنار بگذارم و با جان و دل به هنرنمایی‌هایشان گوش دهم.
هنری که در پایان هر قافیه‌اش میزان صدای جمع در " به به " گفتن‌ها را ناخواسته بلندتر می‌کرد.
معصومه بخشنده، فاطمه وثوقی، مهدی ذبیحی، نوروز رمضانی، آیناز مجتهدی، علی سلیمانی، حمید محمدی و امیر طاهری شاعرانی بودند که در این دورهمی هنرشان را به رخ جمع کشیدند.
در کنار این شعرا، دکتر لیلا مشفق، مسؤول کارگاه شعر آزاد باران، احسان مهدیان، مسؤول کارگاه شعر آزاد، احمد ایرانی‌نسب؛ مدیر انجمن شعر آیینی، احسان خلیلی، مدیر کارگاه آموزش شعر کلاسیک و رضا کولایی مسؤول کارگاه شعر محلی نیز حضور داشتند که مروجان شعر آیینی، کلاسیک، آزاد و محلی در مازندران هستند و در تمام این سال‌ها قاعده و اصول سرودن شعر را بدون چشم‌داشت و تنها برای زنده ماندن این هنر کهن، آموزش دادند.
احسان آهنگر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: امیدواریم متولیان مربوطه با برگزاری جلسات منظم شعر و دوره‌های آموزشی برای نسل‌های مختلف، بتوانند این تجربیات را سینه به سینه به نسل‌های آینده منتقل کنند.
وی افزود: تقویت فرهنگ بومی در قالب شعر و ادبیات یکی از برنامه‌ها است که در این راستا با نگاه به توسعه عدالت فرهنگی باید استعدادهایی را از نقاط مختلف استان شناسایی کنیم و به آنها آموزش‌های لازم را ارائه دهیم‌.
او ادامه داد: در کنار توانمندسازی این استعدادها، شبکه‌سازی آنها، اجرای برنامه‌های هنری با محوریت شعر بومی و برگزاری جشنواره‌های مختلف از جمله کارهای اساسی است که می‌تواند به پویایی شعر محلی در مازندران کمک کند.
آهنگر با بیان اینکه تاثیری که شعر و ادب فارس در فرهنگ و رفتار جامعه ایرانی دارد، بسیار بالا است، اظهار کرد: امروز یکی از مولفه‌های تاثیرگذاری در جریان‌سازی فرهنگی، قالب شعر است که سابقه دیرینه‌ای در فرهنگ و ادب ایرانیان دارد.
وی بیان کرد: وجود شاعران پرآوازه ایرانی در قرون مختلف نشان دهنده آن است که اهالی فرهنگ و هنر ادب به خوبی توانستند در زمان‌های مخالف از این قالب هنری استفاده کنند. 
 

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/749901/تقویت-فرهنگ-بومی-در-قالب-شعر-و-ادبیات
بستن   چاپ