پیام فارس
برق پایدار به روستاهای محروم جنوب فارس رسید
شنبه 27 خرداد 1402 - 10:02:05 AM
ایرنا
پیام فارس -  امروز پس از سالها انتظار، صدای شادمانی روستانشینان فارس در پی بهره‌مندی از نعمت برق در گوشه گوشه استان به گوش می‌رسد؛ روستانشینانی که سالها در حسرت و انتظار این نعمت به سر می‌بردند و تأمین برق مطمئن و پایدار در طول این سال‌ها تبدیل به یکی از مهمترین دغدغه‌های اهالی این مناطق شده بود.
  مشکلات روستای کورده و دژگاه در تأمین برق پایدار
روستای کورده از توابع شهرستان خنج و دهستان دژگاه از توابع بخش دهرم فراشبند از جمله مناطقی هستند که در طول سال‌های گذشته با مشکلات بسیاری برای تأمین برق روبه رو بوده‌اند.
برق روستای کورده که قریب به سه هزار نفر جمعیت دارد و در فاصله 320 کیلومتری شیراز واقع شده سالها از شبکه‌های منتهی به شهرستان خنج و از مسیر ایستگاه انتقال شهرستان لارستان تأمین می‌شد که به دلیل فاصله زیاد با ایستگاه بالا دست موجب افت ولتاژ بوده است. اهالی این روستا سال‌هاست که با نوسان شدید برق مواجه هستند، مشکلی که در فصل تابستان تشدید می‌شود و افزون بر اینکه گذران ایام را برای آنها مشکل و طاقت فرسا کرده، خسارت‌های مالی نیز برای آنها به دنبال داشته است.
دهستان دژگاه نیز که در 220 کیلومتری شیراز قرار دارد در طول این سال‌ها با مشکلات بسیاری برای تأمین برق روبه رو بوده است.
وجود این معضلات در مناطق مختلف استان باعث شد که برق‌رسانی به این مناطق با ساخت نیروگاه‌ها و گسترش شبکه‌های انتقال در اولویت مسئولان استان قرار بگیرد و حالا با گذشت نیمی از عمر دولت سیزدهم بخش عمده‌ای از این معضلات برطرف شده و نوید حل مشکلات قطع برق و افت ولتاژ در این روستاها موجی از شور و نشاط را برای اهالی این مناطق به ارمغان آورده است.
چگونگی احداث پست فوق توزیع 132/20 کیلوولت
شرکت برق منطقه‌ای فارس به عنوان متولی اصلی تامین برق پایدار در استان فارس برای تحقق این امر سرمایه گذاری قابل توجهی انجام داده است و در طول این مدت گام‌های ارزنده‌ای برای به سرانجام رساندن این اقدام مهم برداشت.
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای فارس در این باره گفت: برای اینکه بتوانیم برق‌رسانی به روستاهای کورده و دژگاه داشته باشیم نیاز بود که یک خط و پست انتقال در این مناطق احداث شود. لذا احداث یک خط 132کیلوولت از ایستگاه 400 کیلو ولت کنگان تا این منطقه در دستورکار قرار گرفت و با تلاش‌های انجام شده این امر محقق شد.
مهدی توکلی در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: پست 132/20 کیلوولت کورده خنج نیز به ظرفیت 50 مگاولت آمپر به همراه یک فیدر ورودی و 6 فیدر خروجی 20 کیلوولت به سرانجام رسید.
وی ادامه داد: احداث پست فوق توزیع 132/20 کیلوولت با یک ترانس 50 مگاولت آمپری به همراه خط 132 کیلوولت با عملکردی جهادی در کمتر از 8 ماه احداث شده است. این در حالیست که به طور معمول احداث این ایستگاه و خط حدود 18 تا 20 ماه طول می‌کشد.
ظرفیت 50 مگاولت آمپری پست
توکلی بیان کرد: پست برق 132/20 کیلو ولت کورده خنج با اعتبار 80میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی احداث شده است. طول خط در این طرح از کنگان به پست کورده خنج 110 کیلومتر است و همان طور که گفتم ظرفیت پست آن 50 مگاولت آمپر برآورد شده است.
وی ادامه داد: هدف از اجرای این پروژه پایداری شبکه، مدیریت بار منطقه، کاهش خاموشی‌ها، رفع افت ولتاژ در منطقه، امکان برق رسانی به مشترکین جدید و تحویل انرژی پایدار به مشترکین بود و این پروژه که با استفاده از دانش بومی و تجهیزات ساخت شرکت های داخلی به بهربردارس رسید موجب جلو گیری از خروج ارز از کشور بابت خرید تجهیزات خارجی شد.
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای فارس اظهار کرد: با این کار افت ولتاژ و کمبود برق در این مناطق برطرف شد و در حال حاضر برق پایدار و مطمئنی برای مردم تأمین شده است.
برق‌رسانی به روستای دژگاه از سال 1372
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان فارس هم در این باره گفت: دهستان دژگاه که شامل 10 روستا است در جنوب شهرستان فراشبند و در همسایگی شهرستان جم از استان بوشهر واقع شده است؛ در سال 1372 جهادگران جهاد سازندگی با هدف برق‌رسانی به این روستا شبکه‌ فشار متوسطی به طول بیش از 40 کیلومتر را از ایستگاه تشان واقع در شهرستان جم استان بوشهر در یک مسیر کوهستانی و صعب‌العبور احداث کردند.
گسترش روستا و رُشد مصرف برق
حمیدرضا کریمی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این روستا به مرور زمان گسترش قابل‌توجهی یافت و همین مسئله باعث شد که این منطقه با رُشد مصرف برق مواجه شود.
وی یادآور شد: در 10 سال اخیر مردم شریف و صبور دهستان دژگاه با مشکلات افت ولتاژ و نوسان برق رو به رو شدند. لذا شرکت توزیع برق برای حل این مشکلات نسبت به نصب تجهیزات افزایش دهنده ولتاژ اقدام و خازن‌هایی را هم نصب کرد. شرکت برق منطقه‌ای فارس نیز در چهار سال اخیر مبادرت به نصب مولد در این منطقه کرد. با این حال هنوز هم مردم با مشکلاتی مواجه بودند و با نوسانات برق لوازم خانگی آنها دچار سانحه و سوختگی می‌شد.
تلاش برای حل مشکلات برق این 2روستا
کریمی‌فرد ادامه داد: در حال حاضر با احداث ایستگاه کورده در فاصله 18 کیلومتری مرکز دهستان دژگاه این مشکل برطرف شده است. خوشبختانه این ایستگاه به سرعت به بهره‌برداری رسید و روز سه‌شنبه آیین افتتاح تأمین برق پایدار دهستان دژگاه با حضور معاون استاندار افتتاح برگزار شد.
بیشتر بخوانید مدیر عامل برق فارس : تلاش برای تامین برق همه مناطق استان فارس یک اولویت است 380 میلیارد ریال صرف راه اندازی ایستگاه جدید برق لامرد فارس شد ایستگاه برق مرکزی شیراز بهسازی شد دو طرح برق رسانی در فارس به بهره برداری رسید وی با بیان اینکه فاز اول پروژه 16 کیلومتر بود، گفت: این پروژه یک فاز تکمیلی هم به طول سه کیلومتر دارد که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک هم شاهد بهره‌برداری از این فاز باشیم‌ تا مشکل نوسان برق، افت ولتاژ و بهبود کیفیت برق در دهستان دژگاه پس از سالها رنج و سختی کشیدن و صبوری مردم متدین این روستا برطرف شود.
کریمی‌فرد بیان کرد: در حال حاضر مردم روستای کورده هم از این ایستگاه برق بهره‌مند شده‌اند. اهالی این منطقه که از سال 78 با مشکل برق مواجه بودند هم‌اکنون از برق مطمئن و پایدار برخوردار شده‌اند و این اتفاق خوب موجبات شادی، سرور و قدردانی و رضایتمندی مردم 2روستا را فراهم کرده است.
رونق روستاهای فارس با برق رسانی
بدون شک برق‌رسانی به این روستاها باعث ایجاد رونق در روستاها و توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این مناطق می‌شود. زمانی که برق به روستاها می‌رسد تحولات بسیاری در آن‌ها رخ می‌دهد، اولین نعمت، روشنایی خانه‌ها است. برق همچنین رفاه را به روستاییان هدیه می‌دهد و روستاییان می‌توانند افزون بر بهره‌مند شدن از یخچال، تلویزیون، رادیو، کولر و سایر لوازم برقی از امکاناتی از جمله ارتباطات، مخابرات و آب‌رسانی هم برخوردار شوند. به طور کلی مجهز شدن روستاها به این نوع امکانات مانع از مهاجرت روستاییان به شهر و افزایش حاشیه‌نشینی خواهد شد. لذا ضروری است تدابیر لازم برای توسعه هر چه بیشتر روستاها اتخاد شود.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/721790/برق-پایدار-به-روستاهای-محروم-جنوب-فارس-رسید
بستن   چاپ