پیام فارس - ایران / «آلمان و تاریخی پر از کارهای کثیف» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم محمدسعید ایرانی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
صدراعظم آلمان در یک گفتوگوی تلویزیونی در تاریخ 17 ژوئن برابر با 27 خرداد 1404، تجاوز نظامی اسرائیل به ایران را نهتنها محکوم نکرد، بلکه از آن تمجید کرد. او با لحنی بیپرده اظهار کرد: «این کار کثیفی است که اسرائیل برای همه ما انجام میدهد.» و سپس افزود: «ما باید قدردان جسارت ارتش اسرائیل و رهبران حکومت آن باشیم.» این اظهارات، پرسشهایی جدی را در مورد سیاست خارجی آلمان، بویژه در قبال اصول مورد ادعای این کشور در زمینه حقوقبشر، صلحطلبی و دموکراسی، برمیانگیزد. مروری اجمالی بر تاریخ معاصر آلمان نشان میدهد، این کشور کارنامهای مملو از «کارهای کثیف» دارد؛ کارهایی بسیار فراتر از آنچه امروز در لفافه دیپلماسی و پشت واژههای زیبا پنهان میشود.
استعمار و نسلکشی پیش از دوران نازیسم
در اواخر قرن نوزدهم، آلمان سومین امپراطوری بزرگ استعماری بعد از امپراطوری بریتانیا و فرانسه شد. ارتش آلمان در جریان سرکوب وحشیانه قیام ضد استعماری «ماجیماجی» در تانزانیا (1905تا 1907)، دست به کشتار گسترده مردم بومی زد؛ برآوردها از کشته شدن 75 هزار تا 300 هزار نفر حکایت دارند. پژوهشگران، این جنایت را یکی از اولین نسلکشیهای قرن بیستم میدانند که زمینهساز شکلگیری سیاستهای نژادپرستانه در سالهای بعد شد.
بازار ![]()
میراث خونین هیتلر
تاریخ هیچگاه چهره واقعی آلمان نازی را فراموش نخواهد کرد. آلمان هیتلری با برافراشتن پرچم فاشیسم، دنیا را به ورطه جنگ جهانی دوم کشاند؛ جنگی که بیش از 70 میلیون کشته بر جای گذاشت. آنچه امروز خطرناک است، شباهتهای آشکار میان لحن صدراعظم کنونی آلمان با ادبیات جنگطلبانه و نژادپرستانه هیتلر است. آیا باید مِرتس را «هیتلر جدید» نامید که در پوشش دموکراسی، به دنبال مشروعیتبخشی به تجاوز و نسلکشی است؟
تأمینکننده سلاحهای شیمیایی صدام
در دهه 80 میلادی، شرکتهای آلمانی بخش مهمی از زیرساختهای تولید سلاحهای شیمیایی برای رژیم صدام را تأمین کردند. این تسلیحات، در حملات شیمیایی علیه غیرنظامیان ایرانی و کردهای عراق به کار رفتند. فجایع حلبچه و سردشت تنها نمونههایی از این کار کثیف است که جهان را شوکه کرد، اما آلمان هیچگاه پاسخگوی نقش خویش در آن جنایتها نشد.
پایگاه رامشتاین آلمان؛ قلب عملیاتهای خونین آمریکا
پایگاه هوایی رامشتاین در خاک آلمان، بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خارج از ایالات متحده و یکی از مراکز کلیدی فرماندهی عملیاتهای نظامی آمریکا و ناتو در خاورمیانه به شمار میرود. از حملات پهپادی در یمن و پاکستان گرفته تا پشتیبانی لجستیکی در جنگهای عراق و افغانستان، رد پای این پایگاه در بسیاری از جنایات جنگی آمریکا مشهود است. نقش این پایگاه در ماشین کشتار آمریکا در غرب آسیا مورد انتقاد بسیاری از اندیشمندان و گروههای ضد جنگ قرار گرفته است. در سالهای اخیر، برخی از نمایندگان بوندستاگ (پارلمان آلمان) نیز از نقش رامشتاین در جنگهای پهپادی آمریکا به عنوان رفتار ناقض حقوقبشر انتقاد کردهاند. آلمان اما نهتنها مانع این عملیاتها نشده، بلکه فعالیتهای این پایگاه را پشتیبانی و تسهیل کرده است.
حمایت از تروریسم به سبک غربی
تناقض آشکار سیاست آلمان با ادعاهای حقوقبشری، همچنین در پناه دادن به تروریستها و حمایت سیاسی از آنها نمایان است. چهرهای مانند جمشید شارمهد که در ایران به اتهام فعالیتهای تروریستی و برنامهریزی بمبگذاری تحت پیگرد قرار گرفته، در آلمان از حمایتهای قضایی و رسانهای برخوردار شد. تروریسم، اگر در راستای منافع ژئوپلیتیکی غرب باشد، از منظر آلمان قابل تحمل است.
دومین تأمینکننده تسلیحات نسلکشی در غزه
در جنگهای مکرر اسرائیل علیه مردم محاصرهشده غزه، بویژه در سال 2023، آلمان پس از آمریکا، دومین تأمینکننده اصلی تسلیحات برای رژیم تلآویو بوده است. تسلیحات آلمانی در حملات به مدارس، بیمارستانها و پناهگاههای غیرنظامیان و حتی چادرهای آوارگان فلسطینی به کار رفتهاند. بدین سان، آلمان بار دیگر در یک نسلکشی تاریخی و کشتار حدود 60 هزار فلسطینی و تخریب منازل و زیرساختهای مدنی غزه همدست بوده است.
سرکوب مخالفان نسلکشی
نهتنها آلمان از نقش شرمآور خود در نسلکشی غزه دفاع کرده، بلکه هرگونه اعتراض و مخالفت با سیاستهای اسرائیل را، حتی در دانشگاهها و رسانههای آلمان، با برچسبهایی چون «یهودستیزی» و «افراطگرایی» سرکوب کرده است؛ حتی اگر آن انتقاد از سوی یهودیان منتقد باشد. در شهرهای مختلف آلمان، دانشجویان تجمعات و راهپیماییهایی در اعتراض به نسلکشی و جنایات جنگی رژیم تروریستی اسرائیل و حمایت آلمان از آن برگزار کردند. در این تجمعات، پلاکاردهایی دیده شد که روی آنها شعارهایی همچون: «شما در نسلکشی همدست هستید» و «فقط یک کشور وجود دارد، فلسطین 48»، «آزادی برای فلسطین»، «اسرائیل را تحریم کنید» و «آلمان یک کشور فاشیستی است» نوشته شده بود. پلیس آلمان همه این تجمعات را با خشونت مورد سرکوب قرار داده و صدها نفر از معترضان را دستگیر کرده است.
جمعبندی
آلمان پای ثابت مهمترین نسلکشیهای تاریخ معاصر بوده است. سیاست خارجی آلمان، بویژه در مواردی مانند تدارک و پشتیبانی اقدامات نظامی آمریکا و رژیم اسرائیل، چالشهایی جدی را در زمینه انسجام اصولی میان ادعاها و عملکردها ایجاد کرده است.
اظهارات صدراعظم آلمان که باید جدیدترین شاهکار کثیف آلمان نامید، نشان داد واژگانی چون «حقوقبشر» و «صلح» در قاموس سیاسیون آلمانی، تنها ابزاری برای پیشبرد اهداف ژئوپلیتیکی اردوگاه غرب است. کشوری که گذشتهاش با استعمار، نسلکشی، جنگ و جنایت گره خورده و حالش با تأمین سلاح، پناه دادن به تروریستها، بستن مراکز فرهنگی اسلامی و حمایت از تجاوز نظامی به ملتهای مستقل تعریف میشود، صلاحیت هیچگونه موعظهای در باب اخلاق ندارد.