پیام فارس

آخرين مطالب

مهر و دغدغه‌هایی از جنس آموزش مقالات

مهر و دغدغه‌هایی از جنس آموزش
  بزرگنمايي:

پیام فارس -   یک مشاور وروان درمانگر کودک گفت: بعضی از والدین با شروع سال تحصیلی دغدغه کمک به مداوم به تکالیف فرزند خود را دارند؛ در حالی که با این رفتار قدرت کسب تجربه و جسارت تجربه شکست را از وی می‌گیرند.
مریم پیرتاج   اظهار کرد: امروزه یکی از مسائل بسیار مهمی که باید به آن پرداخته شود دغدغه‌های والدین نسبت به درس و مدرسه و فرزندانشان است؛ مخصوصاً والدینی که فرزندان سال اولی دارند.
وی افزود: پژوهش‌های مختلف نشان می‌دهد که بخش بزرگی از افکار و دیدگاه‌های کسب ‌شده در دوران کودکی، شخصیت، عادات و بنیان‌های اعتقادی، اخلاقی، ارزشی، علمی و حتی عملی انسان در بزرگسالی، در دوران دانش‌آموزی شکل می‌گیرد و بعد از خانواده مدرسه نقش مهمی در این امر دارد.
این کارشناس ارشد بالینی و روان درمانگر کودکان با بیان اینکه این خانواده‌ها به‌ طور معمول برای انتخاب مدرسه فرزند خود دقت بسیاری به خرج می‌دهند، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مهم والدین انتخاب مدرسه خوب است.
وی با بیان اینکه معیارهای خانواده‌های مختلف، برای خوب یا بد بودن یک مدرسه متفاوت است، تصریح کرد: گاهی والدین، مدرسه‌ای را خارج از محله خود و دور از خانه برای فرزند خود انتخاب می‌کنند، تنها به این دلیل که معلم‌ یا کادر آموزشی خوبی دارد یا این تصور که درس خواندن در مدرسه‌ای در بالا شهر در تربیت خوب فرزندشان تاثیر بگذارد.
معیارهایی برای مدرسه خوب
پیرتاج در پاسخ به این سوال که چه مدرسه‌ای را باید برای فرزندان خود انتخاب کنیم و یک مدرسه خوب چه معیارهایی دارد، اظهار کرد: معیارهای انتخاب یک مدرسه خوب شامل؛ آموزش خوب و کادر علمی قوی، رفتار مناسب معلمان و کادر مدرسه است.
وی افزود: به‌ خصوص در پایه اول ابتدایی نقش شخص معلم بسیار پر رنگ بوده و معلم کلاس اول باید بتواند کودک را در گذر از دوران مهد کودک و پیش‌دبستانی به دوره دبستان همراهی کرده و انگیزه او را برای یادگیری و انجام تکالیف تقویت کند؛ این مسئله بیش از آنچه تصور کنید در آینده تحصیلی کودک موثر است.
این مشاور بیان کرد: محیط شاد و توام با احترام، انضباط متناسب با سن کودکان، توجه به امنیت کودکان در حیاط، راه‌پله و هنگام استفاده از سرویس‌های بهداشتی مدرسه، توجه به مسائل مذهبی در مدرسه، دولتی یا غیرانتفاعی بودن مدرسه و هزینه آن، ساختمان مناسب و داشتن کلاس‌هایی با نور، تهویه و میز و صندلی مناسب، نظافت به‌خصوص در آبخوری و سرویس بهداشتی، زیبایی حیاط، امکانات تفریحی، امکانات آزمایشگاهی و سمعی و بصری، مشارکت کودکان در برنامه‌های جنبی مدرسه، وجود مشاور با تجربه و متبحر در مدرسه و داشتن مجله، روزنامه دیواری از دیگر معیارهاست .
پیرتاج ادامه داد: ارائه روش‌های تدریس مناسب و برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی برای معلمان در راستای افزایش هرچه بیشتر مهارت آنان و بهبود امکانات و تجهیزات مدارس برای همگامی بیشتر با فن‌آوری عصر حاضر و درنظر گرفتن نزدیکی مدرسه به منزل نیز از دیگر معیارهای مهم در انتخاب مدرسه اصولی برای فرزندان است.
پیرتاج با بیان اینکه والدین کمال‌گرا از جمله والدینی هستند که انتظارات بیش از حد از مدرسه، معلم و نیز از فرزند خود دارند، تصریح کرد: کودکی را در نظر بگیرید که از اولین روزهای زندگی با کمال گرایی والدینش مواجه می‌شود؛ والدینی که از او انتظار دارند سریع رشد کند و همه چیز را به سرعت یاد بگیرد، هنوز زبان مادری‌اش را به خوبی یاد نگرفته به زبان دیگری سخن بگوید، به کلاس موسیقی برود و در مدرسه بهترین، زرنگ ترین و باهوش ترین دانش آموز باشد و در هر کاری انتظار گرفتن نمره بیست از او را دارند.

دخالت را از یاد ببرید؛ تنها نظارت

وی بیان کرد: دغدغه دانش آموز این است که اگر انتظارات والدینش برآورده نشود مورد انتقاد، سرزنش و بی توجهی آنها قرار می‌گیرد؛ افزون خواهی و انتقادگری والدین فشار زیادی را برای پیشرفت به کودکان وارد می‌کند در نتیجه یک حس به اندازه کافی خوب نبودن، کودک را در بر گرفته و تاثیر قوی بر چگونگی رشد و تحول او خواهد داشت.
پیرتاج ادامه داد: وقتی کودک احساس می‌کند تحت فشار است تا انتظارات سطح بالا یا بی شمار والدینش را برآورده سازد و درک می‌کند که شکست خوردن در برآوردن انتظارات والدین به عدم تایید و از دست دادن محبت آنها منجر خواهد شد، مسلماً از جانب کودک به عنوان انتقاد تفسیر می‌شود.
وی با بیان اینکه برخی والدین نیز عادت دارند که پیوسته فرزندان شان را کنترل کنند، تصریح کرد: این احساس تحت کنترل بودن می‌تواند ترس را در کودکی که استقلالش در حال رشد است، پرورش دهد؛ بنابراین ما به عنوان والد، باید حواسمان باشد که فرزند ما مانند لوح سفیدی در دستان ماست که باید با عطوفت و مهربانی و با یک احساس پاک، به تشکیل و ساماندهی شاکله او بپردازیم.
پیرتاج با تاکید بر نظارت به جای دخالت، یادآور شد: ما به عنوان والد کودک لازم است که نظارت کافی و درست را در انجام فعالیت‌های فرزندمان داشته باشیم اما نظارت بیش از حد، رفته رفته تبدیل به دخالت شده و این دخالت کردن‌های بیجا و بیش از اندازه می‌تواند روند یادگیری را در کودک ما تغییر داده و کاهش دهد؛ از طرفی عدم نظارت، کودک را به سمت اهمال کاری سوق خواهد داد و با کاهش اعتماد به نفس روبرو خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/276397/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

مهم ترین خبرهای ورزشی فارس

تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید

اوقات شرعی فردا، هفتم اردیبهشت در شیراز

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد

آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس

احتمال قطعی آب شهرک خاوران تبریز

ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد

رقابت بیش از 400 داوطلب آزمون سراسری در بوانات

(ویدئو) اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره‌ای

رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، 6 اردیبهشت

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد

کشف 13 گوسفند قاچاق در خودرو سواری

استان فارس

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آزادی 650 زندانی در فارس با کمک خیران

نخیلات اشکنان لامرد در آتش سوخت

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا

دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو 2024 ایران می‌رود

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها