پیام فارس

آخرين مطالب

تغییر اقلیم توجیهی برای پوشش خطاها شده است علمي

تغییر اقلیم توجیهی برای پوشش خطاها شده است
  بزرگنمايي:

پیام فارس- عزت‌الله رئیسی سه‌شنبه 7 تیر در دومین جلسه شورای راهبردی پژوهش و فناوری حفاظت محیط زیست فارس در سال 1401، با تاکید بر ضرورت طرح پروپوزال ها این شورا گفت: بهتر است برای اجرای اصولی تر پژوهش ها از ابتدا پروپوزال ها در شورا مطرح شده و علاوه بر آن مجری طرح نیز در جلسه تعیین شود.

رئیسی افزود: امروزه تغییر اقلیم توجیهی شده برای پوشش خطاهای مدیریتی در 30، 40 سال گذشته، که این امر خلاف واقع است و باید بر اساس داده ها اظهار نظر شود.

او با بیان اینکه محیط زیست بیشترین ضربه را به طور غیر مستقیم از حرف‌های شفاهی غیر علمی و بدون اطلاع از داده های صحیح خورده است، گفت: به ویژه در حوزه رسانه بسیار مهم است که خبرنگاران به اعداد و ارقام صحیح دسترسی و اشراف داشته باشند در حال حاضر به جایی رسیده ایم که با هرگونه توسعه ای بدون توجه به داده ها مخالفت می شود.

این استاد دانشگاه شیراز گفت: نهادهای مردمی در کشورهای توسعه یافته دهها پژوهشگر را به خدمت می گیرند تا زمانی که قرار است در خصوص موضوعی اظهار نظر و یا با موضوعی مخالفت کنند با پشتوانه قوی علمی پیش می روند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس نیز به قدردانی از حضور اساتید متخصص و مجرب در شورای پژوهش و فناوری، گفت: نیاز به برنامه های راهبردی به منظور تعیین خط مشی های علمی و عملی برای مقابله با این چالش های پیش روی محیط زیست است که از دل چنین جلساتی بیرون می آید.

عطا پورشیرزاد با اشاره به مطالعات انجام شده و خروجی پژوهش ها خواستار بررسی راهکارهای ممکن به منظور پیاده‌سازی میدانی دستاوردهای علمی و نظرات اساتید شد و افزود: برنامه ریزی‌های آینده برای محیط زیست باید پژوهش محور و دانش محور باشد و دیگر وقت آن گذشته است که با آزمون خطا محیط زیست را مدیریت کنیم.

پورشیرزاد خاطرنشان کرد: تاکنون طرح ها و پژوهشهای بسیاری انجام شده است که در قفسه کتابخانه ها خاک میخورد و زمان آن رسیده است که در میدان از این دانش استفاده کنیم.

استاد گروه زمین شناسی دانشگاه شیراز نیز ضمن تاکید بر کاربردی بودن پروژه ها بر لزوم قید کردن جزئیات در قراردادها تاکید کرده و گفت: خوشبختانه اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در سال های اخیر این نقیصه را اصلاح کرده است و قراردادها پیوست های ضروری را دارد.

بهنام کشاورزی همچنین به ضرورت هم راستا بودن طرح های تحقیقاتی بر اساس نیازهای استان تاکید کرد و پیشنهاد داد رزومه اساتید مجری طرح در شوراها بررسی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نیز حل دغدغه‌ها و دریافت نتایج ملموس از پروژه ها و اقدامات علمی را در گرو مشورت با اساتید مجرب در حوزه های مختلف و مرتبط دانست و گفت: اگر یک سازمان دارای رویکرد مشخص و ریل گذاری راهبردی نباشد به نتایج ملموسی دست نمی یابد.

بهروز میرزائیان جلالی گفت: از دهه 80 میلادی کشورهای صنعتی، نحوه ریل گذاری مسیر توسعه پایدار را مشخص کرده اند در حالی که کشور ما هنوز با نحوه مدیریتی نئوکلاسیک اداره می‌شود. یعنی بر اساس عرضه و تقاضا و برای پیشبرد اهداف اقتصادی به هر قیمتی تنها به تولید بالاتر فکر می کنیم و صرفاً به افزایش سرمایه بدون پیوست سایر فاکتورهای توسعه پایدار می پردازیم.

وی با انتقاد از رفتار برخی از دانشگاهیان افزود: درچنین دانشگاه هایی با انواع و اقسام تبلیغات و کارهای پوپولیستی، فقط میخواهند در تمام عرصه ها حضور یابند و متاسفانه در بسیاری از تحقیقات علمی هنوز به شدت کپی برداری طرح ها وجود دارد و کمتر به اقدامات تجربی و کارهای میدانی پرداخته می شود.

میرزائیان جلالی خاطرنشان کرد: اگر محیط زیست به دنبال تدوین برنامه است از ابتدا باید طرح جامع محیط زیستی در استان فارس و سایر استانها تهیه شود، به نحوی که تمام مسوولان سطوح بالای استانی در کلیه تصمیم‌گیری‌ها حضور داشته باشند.

این استاد دانشگاه با تاکید براینکه اقتصاد بیمار به محیط زیست شهری آسیب می‌زند، اضافه کرد: شهروندانی که فضای سالم شهری ندارند، با رجوع به طبیعت، محیط زیست طبیعی را هم تخریب می کنند.

بر اساس گفته این عضو شورای راهبردی پژوهش و فناوری، جامعه جهانی معتقد است در سال 2050 میلادی 80 درصد از جمعیت جهان در درون شهرها زندگی می کنند بنابراین گرچه اهمیت تنوع زیستی و زیستگاه های طبیعی و وجود حیات وحش بر هیچ کس پوشیده نیست اما نباید به اهمیت آثار غیرمستقیم آسیب های شهری بر محیط زیست بی توجه بود و از آن غفلت کرد.

کشاورزی ایران شبیه قرن 18 جهان است

وی گفت: در کشورهای اروپایی تغییر اقلیم وجود داشته است اما با وجود کاهش بارندگی از 20 سال پیش مدیریت توسعه پایدار را سرلوحه خود قرار داده اند و مصرف آب را تا حد امکان بهینه کرده اند و به طور مثال از روش‌های جدید بخار آب و روش های صنعتی دیگر برای محصولات کشاورزی استفاده می‌کنند در حالی که در کشور ما هنوز هم شبیه به قرن 18 صنعت کشاورزی انجام می شود. تا زمانی که الگوهای مصرف را تغییر ندهیم و فضاهای طبیعی درون شهر ها را گسترش ندهیم و صنایع آببر و انرژی بر را به جنوب کشور انتقال ندهیم به توسعه پایدار دست نمی یابیم.

استاد معماری منظر شهر و طبیعت خاطرنشان کرد: توسعه پایدار بر سه اصل مهم استوار است که می توان به تشویق و ترویج اقتصاد سبز، ارتقای کیفی محیط زیست درون شهری و برون شهری و نیز آموزش های نوین و پایدار از کودکستان و دبستان ها اشاره کرد.

حمل و نقل ریلی جایگزین جاده‌ای شود

این پژوهشگر با اشاره به هزینه هنگفت ساخت اتوبان ها، گفت: این هزینه ها باید صرف حمل و نقل ریلی شود اکنون در تمام جهان مدیران به سمت سیستم های ریلی رفته است.

 یک دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز نیز گفت: مشکلات کشورهای دیگر در مواجهه با تالاب ها با کشور ما متفاوت است، گرچه در کشورهای اروپایی و قاره آمریکا تا حدودی تغییر اقلیم موثر است اما بیشتر مشکلات آنان در حوزه آلودگی ها است اما در کشور ما بخش عمده ای از مشکل تالاب ها تخصیص نیافتن حق آبه است.

آریا وزیرزاده ضمن تاکید بر لزوم تغییر رویکردهای حفاظتی، گفت: در جهان دیگر حفاظت صِرف و حفاظت برای حفاظت کاربردی ندارد و حفاظت بدون بهره برداری و منتفع شدن مردم، کاملاً بی معنی است.

دیگر عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز نیز با تاکید بر در اختیار گذاشتن اطلاعات و داده های دقیق محیط زیستی برای خبرنگاران ابراز کرد: بایستی با آگاهی رسانی صحیح از مشکلات بیشتری که گاها گریبان گیر اهالی محیط زیست و اساتید دانشگاه می شود جلوگیری کرد.

رسول خسروی همچنین به قابل اجرا بودن پژوهش ها تاکید کرده و خواستار اختصاص فرصت بیشتری به تهیه اولویت های پژوهشی و بررسی بیشتر آن ها شد.

محمدمهدی جباری، عضو هیئت علمی دانشگاه با ارائه پیشنهاد ایجاد اتاق فکر، گفت: اتاق فکر کمک می کند، بدون هیچ هزینه ای از نظرات تخصصی اساتید فن استفاده شود و گاهی ارزش آن می تواند از بسیاری از پروژه های پژوهشی بیشتر باشد.

یک استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز به برگزاری جلسات منظم شورای پژوهشی به عنوان بازوی توانمند محیطزیست اشاره کرده و افزود: این شورا موجب شده است که پژوهش ها پیوست دانشگاهی و علمی داشته باشند و آنها را قابل دفاع کنند.

حسن هاشمی همچنین به چالش بزرگ بودجه در محیط زیست اشاره کرده و افزود: اعتبارات طرح های پژوهشی در محیط زیست بسیار ناچیز است.

هاشمی گفت: قبل از راه اندازی کارخانجات باید همه جوانب توسعه در نظر گرفته شود. در ابتدای تاسیس یک مجموعه یا واحد صنعتی همه مسوولان به ایجاد اشتغال و تولید فکر می کنند و بدون در نظر گرفتن سایر ملزومات کارخانه ها ایجاد می شوند اما پس از این که کارخانه یا واحد صنعتی راه اندازی شد آن موقع است که به آلودگی ها و سایر مسائل زیست محیطی آن برخورد کرده و شاکی می‌شوند. 

 در این جلسه با قدردانی از گل‌آفرین زارع، لیلا تاجگردون به عنوان مسئول پژوهش و فناوری اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، معرفی شد.

تغییر اقلیم توجیهی برای پوشش خطاها شده است


لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/270233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر شهیدان محمدیان آسمانی شد

تداوم گردوخاک و رگبار باران طی 5 روز آینده / افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع امواج در جنوب

پویش «با مهر انتخاب کنیم» دور دومی شد

شیراز میزبان نخستین کنفرانس ملی مهارت ایران

«با مهر انتخاب کنیم» دور دومی شد/جزییات برنامه‌ها برای 90 کاندیدا

ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس برگزار می‌شود

عزم جدی شهرداری شیراز در تحقق بودجه سال 1403

ارتش آماده پاسخگویی به هرگونه تهدید دشمنان است

روایت بلاگر کویتی از سفر به شیراز

صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس تأیید شد

آغاز فروش اینترنتی دارو از ماه آینده

مهلت تبدیل مجوزهای قدیمی فعالان اقتصادی به مجوزهای جدید اعلام شد

یک دهه حرف‌های تکراری؛ آیا مواضع فرزین با رئسای سابق بانک مرکزی تفاوتی دارد؟!

جزئیات افزایش حقوق سرایداران مدارس اعلام شد

نجوم و بنای استون‌هنج

پایش صلاحیت حرفه‌ای در شرکت توزیع برق فارس

جنایت دختر 11ساله در مزون خانگی

میراث جهانی روستای میمند پاکسازی شد

کشف 15 فقره سرقت احشام در فارس

تاکید نماینده مردم اردکان بر تکمیل پروژه‌های نیمه تمام حوزه بهداشت

حفاران غیرمجاز در شهرستان زرقان دستگیر شدند

صاعقه زدگی خانم 45 ساله در سپیدان

درگذشت پدر شهیدان والامقام، محمدیان

سالار عقیلی: وظیفه ماست که جوانان را با ادبیات کهن آشتی دهیم+ویدیو

صعود آسان بهمن و آتین و حذف گروه مالی فیروزه و همراه اول؛ مرحله یک چهارم نهایی برندکاپ

صاعقه‌زدگی خانم 45 ساله در سپیدان

پیدا شدن پیکر بی جان 2 جوان در این استان

تهران صاحب آرامستان جدید در این دو منطقه می شود

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

رقابت 350 دانش‌آموز و کارمند در مرحله شفاهی مسابقات طرح قدس

واکنش فارس به طرح پلیس درباره حجاب: تذکر رهبری در جهت ترمیم طرح است نه تعطیلی آن

اعلام اسامی محرومان هفته بیست و هشتم لیگ یک

خبرگزاری فارس شاکی شد؛ تذکر رهبری به طرح حجاب فقط برای ترمیم بود نه تعطیلی آن

عضو مرد رودانی مرگ مغزی شده زندگی بخشید

زنده‌گیری یک قلاده کفتار وحشی

خلیج‌ فارس در سواحل بوشهر مواج شد

فارس: محرومیت تعلیقی حسینی اجرا شود

واکنش فارس به طرح پلیس درباره حجاب

جهان معاصر بیش‌ از همیشه به سعدی نیاز دارد + فیلم

نام شاعران کهن و معاصر بر کوچه‌های یک محله در بندرعباس

گفت‌وگوی مهر با دختری که رکورد جهانی یک آمریکایی را شکست

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید