پیام فارس

آخرين مطالب

به معترضان بگویید: بیایند حرفشان را بشنویم مقالات

به معترضان بگویید: بیایند حرفشان را بشنویم
  بزرگنمايي:

پیام فارس- تاخیر پرواز وزیر کشور در مرحله قبلی سفر به استان‌های سیل‌زده سبب شد که برنامه‌های سفر به جنوب استان فارس با تاخیر انجام شود.
وحیدی صبح پنجشنبه به منظور رصد و بررسی مسائل و مشکلات ناشی از سیل چند روز اخیر جنوب کرمان راهی این منطقه از طریق فرودگاه جیرفت بود که به دلیل نامساعد بودن شرایط جوی هواپیمای حامل وی به سمت فرودگاه کرمان تغییر مسیر داد. این گونه شد که برنامه‌ریزی‌ها دستخوش تغییر شد و مردم چشم انتظار در "بیرم" سیل‌زده تصور کنند که "وزیر" دیگر برای بازدید از منطقه آنها نمی‌آید. این گونه شد که عزم خود را جزم کردند تا به لامرد در فاصله حدود 30 دقیقه با شهر خود بروند تا حرف دل خود را با وزیر کشور در میان بگذارند.

وزیر کشور که اصالتا استان فارسی است، شامگاه پنجشنبه در قبال برخی مردم و سیل زدگان معترض بیرم حرکت و رفتاری در خور که می تواند به عنوان الگویی شایسته به دیگر ارکان و سیستم مدیریتی و اجرایی نیز تعمیم یابد از خود و در دیارش به یادگار گذاشت.
وحیدی در حلقه همراهانش و به محض ورودش به ساختمان فرمانداری لامرد با اعتراض و تا حدودی عصبانیت مردم و برخی شهروندان بیرم لارستان که مسافت تقریبا طولانی از شهرشان را تا اینجا طی کرده بودند؛ شد.
معترضان در حقیقت حرف و سخنشان این بود که آقای وزیر به داد ما برسید؛ چرا سفرتان را به بیرم لغو کردید، مگر ما چه گناهی کردیم و ادامه اعتراض ها وحتی برخی حرکات توام با خشم مردم ادامه یافت..
در این حین از وزیر کشور این سخن و جمله را شنیدم که به این افراد بگویید، بیایند جلسه و حرفشان را بشنویم.
وزیر از معترضان خواست که آیا مایلید بیاید در جلسه حرفتان را بزنید و یا همین جا و در محوطه فرمانداری که آنها گفتند همین جا و در فضای بیرونی.
وزیر ایستاد؛ سردار رهام بخش حبیبی فرمانده انتظامی استان فارس هم البته با تدبیر، مدیریت جلسه اضطراری احمد وحیدی با اهالی بیرم را عهده دار شد.
وزیر بدون استثنا حرف و سخن و دردل دل همه آن افراد را شنید؛ حتی آنگاه که بعضا و این بار برخی اعتراض ها به طولانی شدن این جلسه اضطراری نیز بلند شد، اما اقای وحیدی تاکیدش این بود که بگذار تا همه حرفشان را بزنند و اینچنین هم شد.

تا اینجای کار وزیر هنوز قرار نبود که به بیرم لارستان سفر کند و اتفاقا خیلی ها را دیدم که می گفتند اگر وزیر می آمد به خود بیرم، اینهمه مجال برای صحبت معترضان با وزیر پیش نمی آمد و صدایشان اینگونه شنیده نمی شد.

حدیث مفصلی که در این مجمل نهفته است
اما تحلیل، مقصود و هدف اساسی از پرداختن به چنین موضوعی نه به محتوا و ماهیت اعتراض ها بلکه اتفاقا به شکل و نوع برخورد و تدبیرو راهبرد یک مسئول و یا مقام اجریی با مردم است.
حتی می توان با نگاهی تحلیلی ،عمیق و جامع این نوع برخورد و تدبیر را به بسیاری از موضوعات پیچیده اجتماعی و فراتر از آن گاه به برخی اعتراض های مردمی وعمومی و صنفی که تا حدودی در حال بسط هست را هم پیوند بزنیم.
می خواهیم به این کنکاش برسیم که سوای از محتوا و ماهیت اعتراض های مردم معترض که نشان می داد وبه وضوح در سخن بلکه درونشان نیز هویدا بود؛ دل نگرانی شان از جاها و حول موضوعات دیگر می چرخید را با تمرکز روی همین بخش از کارکرد مدیریتی در مواجهه با بحران ها و البته  مدیریت صحیح و برخورد مسالمت آمیز و مهرورزانه و نگاه تعاملی به جای تقابل با مردم نیز پیوند زد.
این نکته حائز اهمیت است که یک مسئول اینچنین با فراغ بال و روی باز و با نهایت دوراندیشی به همه صحبت ها و سخنان مردم و بلکه معترضان گوش جان بسپارد.
این حرکت آقای وزیر و مجال سخن گفتن به مردم و معترضان را می توان از منظر و مصدرهای گوناگون مورد تحلیل و کنکاش قرار داد؛ این مهم باعث شد تا از یک سو مردم درونشان را خالی کرده باشند و حتی این فرصت برای برخی ها فراهم شد تا بغض در گلوی مانده شان پس از سال ها و یک بار برای همیشه را در پیشگاه یک مسئول و مقام عالی فریاد بزنند.
از سوی دیگر اما باید اذعان کرد که وزیر و مسئول امنیت کشور با دوراندیشی توانست از دل همین اعتراض ها و سخنان و حرف های از دل برآمده و بی یا و صادقانه مردم که بخش قابل توجهی از آنان نیز کارگرو کشاورز و کارمند ساده بود به
کسب آگاهی های بیشتری از مسایل و موضوعات مختلف در جامعه پیرامونش نیز دست یابد
قطعا این گونه اطلاعات و اعتراض ها و آگاهی ها که می توان برخی هایش را به بخش های دیگر جامعه نیز تعمیم داد برای مدیریت کردن اتفاقات و ناملایمات احیانا در آینده نیز کمک شایانی کند.

وزیری که مردمش را دَک نکرد؛ درکشان کرد
وزیر چه خوب این موضوع را درک کرد و به جای دّک کردن مردمش فرصت و مجال سخت گفتن و به آنها می دهد تا اگر هم اینک و در چنین شرایطی فرصت و مجال انجام خواسته و مطالبات مردم برایش ممکن نیست اما بگذارد تا حرف هایشان شنیده و بُغض درونشان ترکیده شود.
آری شاید برخی سخنان و اعتراض ها به هیچ وجه موضوعیتی با سیل اخیر در بیرم نداشته باشد اما نمی توان این حقیقت و واقعیت را کتمان کرد که شاید نتجیه و ریشه  این گونه ناملایمات به گذشته بر می گردد و هم اینک با این سیل و برخی کمبودها و خرابی ها و آسیب هایش سبب شود تا این زمینه و مجال برای ابراز برخی هیجان های خطرناک اجتماعی بینجامد.
وقتی یک مقام که از قضا رئیس شورای امنیت کشور است با نهایت تواضع و درایت ایستادن و گوش دادن به سخن مردمان معترض و نگران را حتی با ساعت ها طول کشیدن، از رفتن به جلسه ای که جالسان و حاضرانش بیشتر از طیف مسئولان و مدیران است، ارجح می داند و در فضایی آرام و صمیمی به خواسته ها و دغدغه های معترضان گوش می دهد، این همان نکته ای است که می توان در قالب نگاه های تحلیلی و جامعه شناختی گنجاند و درباره اش سخن ها و حدیث های مفصل خواند.
چگونه است که آن فضای ناآرام و آنچنان پر استرس در لحظاتی و تا پیش از ورود به ساختمان فرمانداری لامرد از سوی معترضان به یکباره به صحنه های زیبا با شعارها و محتواهای خوشایند تبدیل می شود، این بی گمان جای تامل دارد.
مردمی که خشمگین و ناآرام بودند و حتی رفتارهای غیرمتعارف بعضا از خود بروز می دادند وقتی با پاسخ مثبت و در خور وزیر مواجه می شوند و با دست تکان دادنی و سلام گفتن توام با مهر و محبت از سوی این مقام رو برو می شوند ن صحنه ناملایم و ناموزون بیکباره تبدیل به جلوه های ناب تبدیل می شود؛ این موضوع باید بیش از پیش مورد تحلیل های عمیق و موشکافانه قرار گیرد.
مردمی که صدا و شعار اعترضشان همه متوجه وزیری بود که به آنها وعده آمدن به منطقه سیل زده شان را داده بود اما بنا به دلیلی این سفر قرار بود که لغو شود؛ اینچنین خشمگین  به استقبال وزیر آمدند اما بیکباره و پس از خالی شدن و مطرح کردن مشکل و حرف دل و درونشان نیز صحنه تغییر می یابد.

حل کردن مساله به جای پاک کردن صورت مساله
آری حواشی جالب سفر وزیر کشور به مناطق جنوبی فارس در حقیقت بسیار پربرتر و پرمعناتر از متن آن بود، او با برخوردی شایسته و با گفتمانی توام با درایت از مدیریت خود این حقیقت را معنا بخشید که باید به جای پاک کردن صورت ماساله به سراغ حل آن رفت.
و البته نتیجه آنکه در این حواشی پربارتر و پرمعنا تر از متن سفر وزیر کشور به مناطق جنوبی فارس ملموس بود این است که مردم بیش از آنکه از نبود امکانات و کمبود ها و بعضا نارسایی ها گلایه داشته باشند از بی عدالتی ها رنجورند؛ از ندیدن ها و کم توجهی ها و گاه بی توجهی ها نگرانند.

وزیر به بیرم هم آمد

به معترضان بگویید: بیایند حرفشان را بشنویم

وزیر کشور حتی پس ازآن همه اعتراض و گلایه و البته شنیدن صدای معترضان، فردای آن روز یعنی جمعه 17 دیماه به بیرم لارستان آمد؛ به متن و میان مردم رفت، به دل روستاها زد و به گشت زنی در سطح شهر سیل زده پرداخت و از نزدیک با دردها و آسیب ها و رنج های مردم و از عمق بحران در مناطق سیل زده خوب آشنا شد.
وحیدی به مردم و کشاورزان و دامداران نگران این منطقه سیل زده اطمینان داد که دولت و شخص رییس جمهوری با تمام توان پشتیبان آنهاست.
وزیر کشور گفت که عمق خسارات در این شهر عمیق و بالا است و به طور حتم در هیات دولت و با وزرای مربوط عمق مشکلات و نارسایی های مردم و خساراتی که در بخش های مختلف بر منطقه تحمیل شده است را گزارش خواهد کرد.

سیل بیش از یک هزارو 300 میلیارد تومان به بخش های مختلف و زیرساخت ها و امر زیربنایی و همچنین منازل مسکونی مردم در شهرهای جنوبی فارس خسارت وارد کرد.
سیل و بارش های سیل آسای روزهای 12و 13دیماه سال جاری به گفته معاون عمرانی فرمانداری ویژه لارستان به یک هزار و 544 واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی لارستان خسارت وارد کرد؛306 مورد از این واحدها به طور کامل تخریب شده و نیازمند بازسازی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/259137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

مهم ترین خبرهای ورزشی فارس

تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید

اوقات شرعی فردا، هفتم اردیبهشت در شیراز

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد

آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس

احتمال قطعی آب شهرک خاوران تبریز

ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد

رقابت بیش از 400 داوطلب آزمون سراسری در بوانات

(ویدئو) اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره‌ای

رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، 6 اردیبهشت

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد

کشف 13 گوسفند قاچاق در خودرو سواری

استان فارس

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آزادی 650 زندانی در فارس با کمک خیران

نخیلات اشکنان لامرد در آتش سوخت

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا

دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو 2024 ایران می‌رود

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها