نقش پروبیوتیکها در سیستم ایمنی بدن
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس- سهشنبه 30 آذر در کارگاه آموزش تغذیه گفت: پروبیوتیک ها
موجودات ریز، زنده و فعال میکروسکوپی هستند و به آنها باکتری مفید روده
نیز گفته میشود؛ خوردن آنها باعث می شود میکروبیوم دستگاه گوارشی
فرد افزایش و از رشد و تکثیر باکتری های بیماریزا جلوگیری میکنند، به
همین دلیل بر سلامت فرد تاثیرگذارند.
هادی، با بیان اینکه پروبیوتیک ها به عنوان یک روش درمانی استفاده
می شوند، گفت: این میکروارگانیسم های زنده در درمان طیف وسیعی از بیماری
ها موثرند و شواهد و مستندات علمی بسیاری در این زمینه ارائه شده است، به
عنوان مثال بیماری های گوارشی از جمله مشکاتیست که با پروبیوتیک ها
درمان پذیر است.
او ادامه داد: این میکروب ها سیستم ایمنی بدن را ارتقا داده و به
توسعه و تکامل سطوح مخاطی بدن کمک می کنند، بنابراین می توان پروبیوتیک
ها را عامل برطرف کننده ناراحتی های رودهای و متعادل کننده میکروفلور
روده دانست که اختلالات رودهای را بهبود می بخشند و یا مانع ایجاد آنها
میشوند.
مدیرگروه باکتری شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود:
زخم معده، اسهال، نداشتن تحمل لاکتوز، بیماری های التهابی روده، یبوست،
نفخ شکم و بیماری های کبدی از جمله مشکلاتی هستند که با کمک پروبیوتیک ها
درمان می شوند.
هادی معروف ترین میکروارگانیسم های پروبیوتیک را به سه گروه باکتری
ها، قارچ ها و مخمرها تقسیم و اضافه کرد: پروبیوتیک را می توان برحسب
نوع بیماری و عامل به وجود آورنده آن، به تنهایی یا به همراه آنتی بیوتیک
های مرتبط و پری بیوتیک های خاص به کار برد. در صنعت تولید مواد غذایی
نیز این میکروارگانیسم های زنده را به انواع نوشیدنی مانند شیر، دوغ،
پنیر، ماست، خامه، بستنی و غیره افزوده و محصولات پروبیوتیکی را روانه
بازار کردهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد که علاوه بر
خصوصیتهای گفته شده، پروبیوتیک ها به عنوان مکمل غذای دام، طیور و آبزیان
نیز مورد استفاده قرار می گیرند که علاوه بر افزایش کیفیت محصولات، آنتی
بیوتیک های باقیمانده در بدن حیوانات برای مصرف انسان را نیز کاهش می
دهند.
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/256626/