پیام فارس

آخرين مطالب

پیشنهادهای استاندار فارس برای جلب مشارکت مردم در جهش تولید سياسي

پیشنهادهای استاندار فارس برای جلب مشارکت مردم در جهش تولید
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا/فارس استاندار فارس با اشاره به نامگذاری سال 1403 به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» توسط رهبر معظم انقلاب، به ارائه پیشنهادها و راهکارهایی برای جلب مشارکت مردم در بحث جهش تولید پرداخت.
محمدهادی ایمانیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: یکی موضوع شعار امسال، جهش است که به معنی حرکت تند و جدی است و باید متفاوت از حرکت‌های دیگر باشد.
وی با یادآوری اینکه رشد تولید در شعار سال گذشته نیز وجود داشت، گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بحث مشارکت مردم را مد نظر دارند و تأکید دارند که هیچ کاری در کشور به سامان نمی‌رسد مگر با مشارکت مردم.
با اتکا به پول مردم می‌توان حرکت‌های بزرگی کرد
ایمانیه در این زمینه به ارائه راهکارهای برای افزایش مشارکت مردم در زمینه جهش تولید پرداخت و افزود: یکی از موانع اصلی جهش تولید، کمبود سرمایه برای تولیدکنندگان است. پیشنهاد می‌شود به‌جز بانک‌ها که گاهی مؤسسات اقتصادی و تولیدکنندگان را معطل وام می‌کنند، امسال حرکت همه جانبه‌ای توسط مردم انجام شود. گاهی سرمایه‌های خرد مردم می‌تواند حرکت‌های بسیار جدی را در کشور ایجاد کند.
استاندار فارس با یادآوری اینکه این استان پنج میلیون نفر جمعیت دارد، بیان کرد: اگر به پول‌های خرد این جمعیت اتکا شود، می‌توان حرکت‌های بزرگی در بحث جهش تولید ایجاد کرد که قطعاً این مسأله تأثیر مستقیمی هم در رونق اقتصادی در استان خواهد داشت.
تعاونی تامین سرمایه راه‌اندازی شود
وی بیان کرد: پیشنهاد دیگر، راه‌اندازی تعاونی‌های تأمین سرمایه است. همیشه تعاونی‌ها در بحث تولید بوده است، اما تعاونی تأمین سرمایه در کنار تعاون تولید می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد. این کار سرمایه‌ها را جمع می‌کند و موجب جهش تولید با مشارکت مردم می‌شود.
ایمانیه پیشنهاد دیگری هم مطرح کرد: موضوع مهم دیگر، بحث شراکت است بخصوص برای تولیدکنندگان. کارخانه‌هایی که راکد یا نیمه‌راکدند امسال از اینکه شریک نمی‌پذیرند، دست بردارند و اینگونه نباشد که بگویند فقط خودمان باشیم. اگر بحث شراکت‌پذیری رخ دهد، چند نفر افراد قابل اعتماد و امین را شریک خودشان می‌کنند، تا مؤسسه یا کارخانه تعطیل یا نیمه‌تعطیل را جهش دهند. این یک راهکار ساده و میان‌بر خوبی است.
استاندار فارس بحث دیگر را زیرساخت دانست و افزود: یکی از مواردی که مانع تولید در استان بوده، مشکلات زیرساخت‌های آب، برق و گاز است که در این موضوع، مشارکت مردم بسیار می‌تواند کمک‌کننده باشد، البته دولت هم باید کمک کند. به‌عنوان مثال، سال گذشته یکی از مؤسسات پیشنهاد داد اگر دولت کمک کند می‌تواند پنجره دو جداره رایگان برای 4000 واحد مسکونی بسازد، به شرطی که گاز صرفه‌جویی‌شده از این کار را به آن مؤسسه دهند. این کار بار مالی روی دوش ملت نمی‌گذارد و صرفه‌جویی هم دارد و به نظر یک کار عاقلانه و منطقی است، اما نیاز است که بروکراسی‌های پیچیده اداری در این زمینه حل شود و لازم است امسال برای رفع این مشکل گام‌های بیشتری برداشته شود، گرچه این کار استانی نیست و باید در سطح کشور حل شود.
وی اظهار کرد: در بحث آب، استفاده از بازچرخان آب هم در کارخانه‌ها و هم در شبکه‌های لوکال و موضعی که بازچرخان آن در فضای سبز استفاده شود، یا جلوگیری از هدررفت آب از دیگر مواردی است که باید در بحث زیرساخت‌ها به آن توجه داشته باشیم. شاید 20 تا 30 درصد آب آشامیدنی ما در شهرهای قدیمی مثل شیراز به‌دلیل پوسیدگی لوله‌ها هدر می‌رود. طبق تبصره 3 قانون کسانی که در استفاده از آب پرمصرف هستند، باید پول بیشتری دهند که این پول هم صرف بازسازی شبکه پوسیده می‌شود.
ایمانیه یکی دیگر از مواردی را که مردم می‌توانند در جهش تولید نقش مهمی در آن ایفا کنند اصلاح الگوی کشت دانست و گفت: اگر کشاورزان و مراکز تحقیقاتی کمک کنند که به جای کشت برنج در مناطقی که دچار کم‌آبی هستند، کشت‌های دیگر را که نیاز به آب کمتر دارند، انجام دهند، می‌توانیم ضمانت کنیم که محصولات آنها را پیش‌خرید کنیم و حتی با آن‌ها قرارداد ببندیم که نگران فروش محصولات‌شان نباشند. در این زمینه هم مشارکت مردم داریم و هم جهش تولیدی که مدن ظر است محقق می‌شود.
مردم از سبک زندگی پرمصرف دست بردارند
وی بر ضرورت توجه به این مسأله بخصوص در مناطقی که دچار کم‌آبی هستند، تأکید و اظهار کرد: مردم می‌توانند با کاهش مصرف گاز، برق و آب نقش مهمی در جهش تولید ایفا کنند. در دو سال گذشته دولت هیچ‌گاه برق و گاز خانگی را در بحران‌ها قطع نکرد، گرچه این تصمیم از یک طرف خوب و از طرفی دیگر به برخی صنایع آسیب زد، چون دولت مجبور بود برای حفظ برق و گاز خانگی، در بحران‌ها برق و گاز برخی صنایع بزرگ را کم یا حتی در مواقع اضطرار قطع کند. مردم می‌توانند از سبک زندگی پرمصرف دست بردارند تا در جهش تولید نقش ایفا کنند.
استاندار فارس نقش شرکت‌های دانش‌بنیان را در این زمینه یادآور شد و افزود: یکی دیگر از راهکارها این است که شرکت‌های دانش‌بنیان را بسیج کنیم تا کمک کنند با افزودن تجهیزاتی به خودروها، مصرف بنزین آنها را پایین بیاورند یا مصرف برق لوازم خانگی را کاهش دهند و حتی این کار را می‌توان با استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در کارخانه‌ها هم انجام داد تا مصرف آن‌ها کاهش یابد و به جهش تولید کمک کند.
وی با بیان اینکه در این زمینه هم می‌توانیم با کمک بنیادهای علوی، برکت و بسیج مشارکت گسترده مردم را در مباحث مشاغل خانگی و صنایع دستی داشته باشیم تا جهشی در تولیدات این نوع مشاغل داشته باشیم، گفت: بعد از تعطیلات نوروز تلاش می‌کنیم تا مکانیزمی برای ارائه پیشنهادها برای کمک به جهش تولید در استان فعال کنیم تا هر کسی هر ایده و فکری دارد در این زمینه ارائه دهد و ما از این ایده‌ها استفاده کنیم.
استاندار فارس با اشاره به اینکه از ظرفیت دستیاران مردمی‌سازی هم استفاده خواهیم کرد، افزود: تمام فرمانداران استان هر کدام یک دستیار مردمی‌سازی برای خودشان منصوب کرده‌اند و باید از ظرفیت هیأت‌های مذهبی، سمن‌ها و گروه‌های مقاومت، در راستای جهش تولید بیشتر استفاده کنیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/808542/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وام بدهید، بچه بیاورند

تلاش برای کنترل بحران

نشانه‌های سومین سرطان شایع جهان را بشناسید

همه چیز درباره تست‌های تشخیص آلرژی

سقوط‌ آزاد دلار؟

پورابراهیمی: مجلس درباره وضعیت بازار سرمایه جلسه فوق‌العاده برگزار کند

راهنمای خرید میز تنیس و فوتبال دستی

پاسخ نماینده مجلس به علت دسترسی به پلتفرم های فیلتر شده

وزیر کار: به‌روز رسانی اطلاعات «درآمدی» ایرانیان؛ دهک‌بندی‌ها «دقیق» می‌شوند

عرضه پنج خودرو در سامانه خودروهای برقی؛ سامانه از دسترس خارج شد!

جشنواره امام رضا(ع) بر ترویج معارف اهل بیت(ع) تاکید ویژه دارد

دستگیری سارق کابل برق ایستگاه رادیویی

برداشت گل محمدی از 2 هزار هکتار گلزار در میمند فارس

آموزش امداد و نجات به دواوطلبان در ایزدخواست

دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع) محور وحدت است

ناگفته‌هایی از رشادت راهداران سروستانی | در شب حادثه چه اتفاقی افتاد

پسر خوشگل کره‌ای، روح و روان دختران جهان را به هم ریخت

امروز ارتفاع امواج در خلیج فارس به بیش از 1.5 متر می رسد

10 شاخصه اخلاقی امام رضا (ع)‌ در مناظرات

جسد پسربچه 5 ساله بعد از 27 روز پیدا شد

دختر عاشق، خودش را ربود تا اخاذی کند!

راه اندازی غرفه نمایشگاهی تجهیزات پزشکی جانبازان توسط تشکل‌های ایثارگری

سیل در کمین تهران هم هست

تفاوت سرفه‌های ناشی از آسم و آلرژی

نماینده مجلس: مردم نگران مالیات نباشند، تا 4 خانه مشمول مالیات نمی‌شود

دستورالعمل اسقاط خودروهای فرسوده ابلاغ شد

ریزش سنگین شاخص کل بورس در آغاز معاملات

پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به تاخیر افتاد

پیام دکتر مخبر درپی درگذشت بانوی خادم اهل بیت

توزیع بسته‌های «لبخند مادری» بین خانواده‌های دارای فرزند سوم در فارس

گشایش نخستین مرکز مشاوره روانشناختی شهرستان بیضا در دانشگاه آزاد

جایگاه امام رضا (ع) در میان اهل سنت/ بررسی برخی آثار امام رضا (ع)

تبلیغات منطقی و اثرگذار برای شهدا داشته باشیم

تاکید امام جمعه شیراز بر توجه ویژه به حرم شاهچراغ

مذاکرات ایران و آمریکا در عمان تایید شد

سرمقاله اعتماد/ این آخرین سیلاب نیست!

سرمقاله شرق/ ارزیابی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

سرمقاله ایران/ دفاع روسیه از محور مقاومت؛ استراتژی زودگذر یا سیاست اصولی؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ایران و ابهام راهبردی در عصر آشوب منطقه‌ای

سرمقاله جمهوری اسلامی/ روحانیت و خطر دوری از مردم

سرمقاله صبح نو/ تلاش آمریکا برای فرار از مخمصه

سرمقاله آرمان امروز/ خرمشهر به مثابه بغداد

تعطیلی شنبه با کدام پیوست فرهنگی یا اقتصادی توجیه شده است؟

حمله «کیهان» به مقاله «عبدی»: حامیان متهمان دانه‌درشت عصبانی از محکومیت وزیر سابق

دستورکار مذاکرات عمان با آمریکا

بهترین راهکار درمان آلرژی

طراحی و تولید سامانه پایش مصرف برق توسط شرکت های دانش بنیان

نماینده مجلس: اعتراض طلافروشان هیچ ربطی به مالیات ندارد

بیت‌کوین بعد از 3 هفته رکوردی دیگر ثبت کرد

افتتاح سد مرزی «قیز قلعه سی» چه ره‌آوردی برای ایران به ارمغان دارد؟